הוראות הכנה
מרכיבים
6 נתחי עוף
4 תפו"א חתוכים לפרוסות עבות
2 גזרים חתוכים לרצועות עבות
1/2 כוס אפונה ירוקה
1 בצל קצוץ
4 שיני שום כתושות
¼ כוס שמן
1 כוס אורז לבן
1 עגבניה חלוטה ,קלופה וקצוצה
לרוטב: 2 כוסות מים
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות סילן
מלח
פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית סוכר
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
לחמם את השמן בסיר רחב ושטוח, לטגן את הבצל עד להשחמה, להוסיף את השום, לערבב
כחצי דקה.
להוסיף את נתחי העוף ולטגן כ-5-7 דקות, להוסיף את תפו"א והגזר,לערבב ולטגן עוד כ-7 דקות.
להוסיף עגבניה ואפונה, לערבב ולטגן מעט (כ-2 דקות)
לערבב בקערה את כל חומרי הרוטב, ולהעביר לסיר ,לערבב. להביא לרתיחה ולהמשיך לבשל על אש בינונית כ-20 דקות.
להוסיף בשלב זה את האורז, , להביא שוב לרתיחה, ולהמשיך לבשל על אש בינונית עד שהמים נספגים באורז. לשים מבודד מתחת לסיר כדי שלא ישרף ולהמשיך לבשל עוד 20 דקות בסיר
מכוסה.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון