הוראות הכנה
מרכיבים
1 חציל חצוי לרוחב ופרוס לאורך
2 דגי אמנון מפולטים
4 כפיות ממרח טפנד זיתים שחורים עם אנשובי (ע"ע)
חצי פלפל צ'ילי קצוץ דק
רבע לימון
1 ביצה טרופה
פירורי לחם
שמן
מלח
אופן ההכנה
משמנים וממליחים את החצילים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כחצי שעה. מניחים את פרוסות החצילים בצד. מניחים בתבנית את הפילטים של הדג. על כל פילה זורי מעט מלח. מורחים על כל פילה כפית מטפנד הזיתים ומפזרים מעט פלפל צ'ילי מעל. סוחטים את רבע הלימון מעל הדגים ומכניסים לתנור החם (אותה טמפרטורה) למשך כעשר דקות. מוציאים וחותכחם כל פילה ל-3 פרוסות. מניחים כל 2 פרוסות (פחות או יותר בגודל זהה) אחת על השנייה כמו סנדביץ'. מניחים את הפרוסות על קצה פרוסת חציל ומגלגלים. אם יש צורך מוסיפים עוד פרוסת חציל לגלגול. טובלים בביצה הטרופה ולאחר מכן בפירורי הלחם. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הדג העטוף עד להשחמה נאה מכל הכיוונים (כמו שניצל).
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון