הוראות הכנה
מרכיבים
4 פילטים של דג בס
2 עגבניות חלוטות וקלופות וללא גרעינים חתוכה לקוביות
1 קופסא של עגבניות מרוסקות
1 כף רסק עגבניות
1 כף יין לבן יבש
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
¼ כוס ציר דגים
1 כוס מים
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
במחבת עם שוליים רחבים מחממים את המים. כאשר המים רותחים מוסיפים את העגבניות, העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, ציר דגים, יין לבן, מלח ופלפל שחור גרוס. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לבישול של כעשר דקות. מעבירים לבנדר ומרסקים למחית אחידה. מחזירים למחבת לאש נמוכה. מוסיפים בהדרגה 75 גרם חמאה תוך כדי בחישה ומיד מכבים את האש.
במחבת אחרת ממיסים את שאר החמאה. ממליחים ומפלפלים את הדגים. מניחים את פרוסות הדגים במחבת כאשר צד העור כלפי מטה. לאחר כשתיים עד שלוש דקות הופכים לטיגון דומה בצד השני. מסירים מן האש.
יוצקים לצלחת הגשה רוטב בכמות כזאת שכסה את התחתית ומעל מניחים את פרוסות הדג (2 לכל סועד) אחד על גבי השני. מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון