הוראות הכנה
מרכיבים
½1 קג נתח פילה או סינטה בעובי אחיד ככל האפשר, מומלץ להוריד את הקצוות)
1 כף פלפל שחור גרוס
½1 כפיות מלח גס
שמן זית, לטיגון
למרינדה:
1 כוס רוטב סויה
1/2 כוס שמן שומשום כהה
1/2 כוס חומץ אורז כהה
1 כפית שורש גינגר מגורד
לקישוט: עירית
עלי מנגולד חלוטים קלות
שומשום שחור
אופן ההכנה
1. מוציאים את נתח הפילה מהמקרר, ונותנים לו להגיע לטמפרטורת החדר.
2. מערבבים את חומרי המרינדה בכלי, שיכיל בנוחות את הנתח.
3. מעסים את הפילה במלח ופלפל מכל הכיוונים, ומניחים לכ-10 דקות.
4. מלהיטים מחבת ברזל, שמתאימה לגודל הנתח, יוצקים 2-1 כפות שמן, ומחכים
שיתחיל לעלות עשן. מטגנים את הנתח מכל צדדיו עד חריכה כמעט, כ-2 דקות
מכל צד. מוציאים מהמחבת.
5. מניחים את הנתח בתוך המרינדה, מטלטלים את הכלי, ויוצקים מדי פעם את
הרוטב על חלקיו החשופים של הנתח. מדי רבע שעה הופכים את הנתח. זמן
השריה כללי שעתיים. עד כאן מכינים מראש.
6. פורסים מהנתח פרוסות בעובי 1/2 ס"מ .
7. מסדרים תרד חלוט (או כל עלה ירוק אחר) על כלי הגשה, מניחים את פרוסות
הבשר, ומקשטים בבצל קצוץ ושמשום שחור. אפשר לשמור מכוסה במקרר עד
ההגשה, אבל רצוי לפרוס סמוך להגשה, למנוע כבישת יתר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון