חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פילה בקר או סינטה כבושים נוסח הקיסר (קרפציו יפני)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה קלה, אלגנטית וטעימה מאוד. קרפאצ’ו יפני
פילה בקר או סינטה כבושים נוסח הקיסר (קרפציו יפני)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה קלה, אלגנטית וטעימה מאוד. קרפאצ’ו יפני
הוראות הכנה
מרכיבים
½1 ק”ג נתח פילה או סינטה בעובי אחיד ככל האפשר, מומלץ להוריד את הקצוות)
1 כף פלפל שחור גרוס
½1 כפיות מלח גס
שמן זית, לטיגון
למרינדה:
1 כוס רוטב סויה
1/2 כוס שמן שומשום כהה
1/2 כוס חומץ אורז כהה
1 כפית שורש גינגר מגורד
לקישוט: עירית
עלי מנגולד חלוטים קלות
שומשום שחור
אופן ההכנה
1. מוציאים את נתח הפילה מהמקרר, ונותנים לו להגיע לטמפרטורת החדר.
2. מערבבים את חומרי המרינדה בכלי, שיכיל בנוחות את הנתח.
3. מעסים את הפילה במלח ופלפל מכל הכיוונים, ומניחים לכ-10 דקות.
4. מלהיטים מחבת ברזל, שמתאימה לגודל הנתח, יוצקים 2-1 כפות שמן, ומחכים
שיתחיל לעלות עשן. מטגנים את הנתח מכל צדדיו עד חריכה כמעט, כ-2 דקות
מכל צד. מוציאים מהמחבת.
5. מניחים את הנתח בתוך המרינדה, מטלטלים את הכלי, ויוצקים מדי פעם את
הרוטב על חלקיו החשופים של הנתח. מדי רבע שעה הופכים את הנתח. זמן
השריה כללי — שעתיים. עד כאן מכינים מראש.
6. פורסים מהנתח פרוסות בעובי 1/2 ס"מ .
7. מסדרים תרד חלוט (או כל עלה ירוק אחר) על כלי הגשה, מניחים את פרוסות
הבשר, ומקשטים בבצל קצוץ ושמשום שחור. אפשר לשמור מכוסה במקרר עד
ההגשה, אבל רצוי לפרוס סמוך להגשה, למנוע כבישת יתר.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון