הוראות הכנה
מרכיבים
8 פילטים גדולים ויפים של ברבוניות (בהחלט ניתן להשתמש בקפואים, אך יש להפשירם לפני השימוש)
1.5 כוס יין לבן חצי יבש
125 גרם חמאה חתוכה לקוביות
2 בצלים ירוקים קצוצים מופרדים לחלק ירוק לחוד וחלק לבן לחוד
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס טרי
2 כפות שמן זית לטיגון
אופן ההכנה
ממליחים ומפלפלים את הדגים לפני תחילת העבודה. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית. כשהשמן חם מניחים במחבת את הדגים כאשר צד העור כלפי מטה. מטגנים כך במשך כשתיים עד שלוש דקות והופכים צד ומטגנים אותו פרק זמן. מוציאים את הדגים ומניחים בצד.
מוסיפים למחבת את היין הלבן ומגרדים בעזרת כף עץ את המשקעים מהתחתית. מוסיפים את החלק הלבן של הבצל ומוסיפים בהדרגה את החמאה תוך כדי בחישב עד לעיבוי הרצוי של הרוטב. מסירים מהאש.
מגישים לכל סועד 2 נתחים של דג ועליו יוצקים את הרוטב. מעל מפזרים את החלק הירוק של הבצל הירוק. מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון