חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פילה דג מלרוזה ברוטב עגבניות פיקנטי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון פשוט וטעים לחובבי דגים.
פילה דג מלרוזה ברוטב עגבניות פיקנטי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון פשוט וטעים לחובבי דגים.
הוראות הכנה
מרכיבים
6-8 פרוסות של דג מלרוזה קפוא.
1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי.
1/2 כוס מים
1 בצל
1/4 כוס שמן זית
4 קוביות עגבניות מרוסקות קפואות (ראה טיפ למטה)
מעט פלפל טחון טרי
1 כפית שטוחה מלח דק
1 כף שטוחה סוכר
1 כף שטוחה כוסברה יבשה
4-5 עלי זנגביל כבושים (חמוץ מתוק)
4 עלי דפנה
1/2 כוס קטשופ
2 כוסות מים.
אופן ההכנה
מערבבים את מיץ הלימון במים ומכניסים את פילה המלרוזה לתמיסה. מכניסים למקרר ,לספיגת טעמים , למשך שעה.
בינתיים מכינים רוטב העגבניות:
חותכים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים בסיר עם שמן הזית עד השחמה. לחתוך את עלי הזנגביל הכבוש לחתיכות קטנות להעביר לכלי
נפרד להוסיף לכלי את שאר המרכיבים ולבחוש. כאשר הבצל השחים לרוקן לתוך לסיר את תערובת הנוזלים שהכנו בכלי הנפרד. להביא לרתיחה ולבשל , תוך ערבוב עד קבלת רוטב אחיד.
להוציא מן המקרר את הדגים לשפוך את מי ההשריה ולהוסיף את הדגים לרוטב המתבשל. להביא לרתיחה שנית ולבשל על אש בינונית (מכוסה במכסה) עוד 20 דקות. ( זהירות בערבוב : אם רוצים לערבב את הדגים ברוטב בזמן הבישול – רצוי להרים את הסיר מן האש ולנער ע"י סבוב קל- ערבוב עם כף או מזלג לא מומלצים בגלל הסיכון לפורר את הדגים העדינים )
אפשר להגיש חם או קר – לפי טעמו של כל אחד.
טיפ
רסק עגבניות מוקפא
אם נשארו עגבניות רכות (למשל עגבניות שרי) אפשר לשטוף היטב ולרסק במעבד מזון לעיסה אחידה.
את הקליפות לסנן במסננת רשת דקה (למעוך ולערבב בכף במסננת להוצאת רוב המיץ) את המיץ המסונן להעביר לתבנית לקוביות קרח ומאחסנים במקפיא.
מגיש: amitsur
מקור: עצמי
שתף את המתכון