הוראות הכנה
מרכיבים
פילה סלומון נורבגי (אפשרי גם קפוא)
5-6 תפוחי אדמה
שמן זית
צנצנת חרדל דיג'ון
ראש שום (אפשרי גם שום כתוש מוכן אבל לא קפוא)
מלח
פלפל שחור גרוס
2 לימונים
חמאה רכה
עירית
אופן ההכנה
שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומבשלים אותם עם קליפתם במים רותחים עם מלח למשך 30 דקות עד שיתרכחו, הקפידו רק שלא יהפכו לפירה.
בתבנית מניחים נייר אפיה ועליו מניחים את פילה הסלומון. סוחטים את 2 הלימונים על הפילה. מורחים את השום הכתוש. מורחים גם חרדל דיג'ון בנדיבות. משתמשים ביידים לשם מריחת הדג ומעסים את הפילה היטב על מנת להחדיר את התערובת לכל אורכו. מפזרים קצת פלפל שחור גרוס ועל הכל יוצקים מעט שמן זית.
מעבירים למקרר למשך שעה לפחות.
לאחר סיום בישול תפוחי האדמה (חצי שעה) מסירים את הסיר מהאש ומניחים מתחת לברז פתוח למס' דקות וזאת על מנת להפסיק את פעולת הריכוך של המים החמים.
חותכים חתיכה מנייר כסף ומניחים עליה את תפוח האדמה. חוצים את תפוח האדמה ל-2 ומורחים על אחד החצאים שום כתוש וחמאה.
מפזרים מעט מלח ופלפל שחור גרוס וסוגרים את תפוח האדמה. יוצקים מעט שמן זית ועוטפים את תפוח האדמה בנייר הכסף היטב, סוגרים גם את השוליים. כאשר נכניס את תפוח האדמה לתנור תשמר עסיסיותו והוא לא יתייבש, מעין תנור בתוך תנור.
לאחר שגמרנו להכין באותו האופן את כל תפוחי האדמה מסדרים אותם בתבנית קטנה
מחממים תנור ל-160 מעלות ומכניסים את תבנית הדג ואת תבנית תפוחי האדמה. יש להניח את תבנית תפוח האדמה למעלה על מנת שתספוג את מרבית החום. דג הסלומון הוא דג רך לכן לא מצריך טמפרטורה גבוה. זמן האפיה הוא כמחצית השעה. אני מפעיל גם את מפזר הטורבו בתנור וכך מבטיח הולכה של חום אחידה לכל הנאפה.
לאחר כחצי שעה מוציאים את 2 התבניות ומטמסטלים קלות מריח הדג המשגע. תריחו...:D
בצלחת מניחים חתיכה מהפילה וכל חצי תפוח אדמה מחלקים ל-2 ומסדרים בצלחת. הוספתי גם סלט ירקות למנה. מעטרים בגבעולי העירית.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון