חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פילה דניס על ריזוטו פטריות ושמנת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פילה דניס על ריזוטו פטריות ושמנת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 דג דניס גדול (כ-1 ק"ג)
½ ק"ג אורז עגול לריזוטו
1 מיכל שמנת מתוקה
100 גרם פטריות שמפיניון קצוצות
200 גרם פטריות יער (ירדן) קצוצות
150 גרם פטריות פורטבלו קצוצות
1 בצל קצוץ דק
1 שן שום קצוצה
2 כוסות יין לבן
3-5 כוסות מים (או ציר ירקות)
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מפלטים את הדניס בזהירות ואם נשארות עוד עצמות קטנות על הפילה מנקים בעזרת פינצטה. חורצים חריצים עדינים בצד העור של הדג, ממליחים ומפלפלים ומניחים בצד.
במחבת עמוקה ורחבה מאד מחממים את שמן הזית. מטגנים קלות את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עד שהבצל מוזהב קלות. מוסיפים את הפטריות ומטגנים ביחד כשתיים עד שלוש דקות. מוסיפים את האורז, מערבבים היטב ומוסיפים כוס אחת של מים. מערבבים היטב, מוודאים שהמים נספגו ומוסיפים כוס יין. מנמיכים את האש, מערבבים וכשהנוזלים נספגים מוסיפים כוס מים. שוב מערבבים וכשהנוזלים נספגים מוסיפים כוס יין. ממשיכים כך לערבב ושוב כאשר הנוזלים נספגים מוסיפים מים. כך חוזרים על הפעולה בערך חמש פעמים. בפעם השישית מוסיפים את השמנת ומתבלים במלח ופלפל. הריזוטו לא אמור לצאת כמו אורז רגיל אלא נוזלי-דייסתי כך שאם חסרים לכם נוזלים יש להוסיף עוד מים כך עד שהאורז לא יכול לספוג יותר נוזלים. כאשר מגיעים למצב הזה מסירים מהאש.
במחבת אחרת מחממים מעט שמן זית וכאשר חם מניחים את הדג עם צד העור כלפי מטה. מטגנים כך כשלוש דקות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך חמש עד שבע דקות.
בצלחת הגשה עורמים מהריזוטו ועליו מניחים פילה דג. מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון