חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פילה וולינגטון נוסח השף רמזי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אחת ממנות הדגל של המטבח הצרפתי הומצאה ע"י השף של נפוליון
פילה וולינגטון נוסח השף רמזי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אחת ממנות הדגל של המטבח הצרפתי הומצאה ע"י השף של נפוליון
הוראות הכנה
מרכיבים
600 ג"ר נתח פילה בקר
200 ג"ר חזה אווז פרוס דק
500 ג"ר פיטריות פורטבלו
2 כפות חרדל דיזון
2 כפות שמן זית
מעט פלפל גרוס גס
מעט מלח בישול
לבצק עלים (ניתן להשתמש ב250 ג"ר בצק עלים מוכן או להכין בעצמכם(ראה מתכון מטה)
חומרים למנה אחת:
3 כוסות קמח
3 כפות שמן
3 כפות חומץ
1 כפית סוכר
קורט מלח
3/4 כוס סודה קרה
200 גר' חמאה או מרגרינה. מנות של 50 גר' למריחה
אופן ההכנה
1. על מחבת עם כף שמן זית סוגרים את נתח הפילה 3 דקות לכל צד.
מורחים בחרדל דיזון ומניחים בצד
2. מוסיפים עוד כף שמן זית ומעט מלח ומטגנים את הפיטריות פורטבלו
3. במעבד מזון ממחים את הפיטריות פורטבלו לממרח
4. משטחים נילון נצמד בגודל A4 (דף צילום)
5. משטחים באמצע לרוחבו בשורה את רצועות חזה האווז
6. ומורחים מעל שכבה של ס"מ ממרח פיטריות
7. מניחים מעל את נתח הפילה מגלגלים לגליל מהודק ומכניסים למקרר ל20 דקות
8. על משטח עבודה מקומח משטחים עלה בצק עלים בגודל 15X20
9. מורחים אותו היטב בחלמון (הצהוב של הביצה)
10 מוציאים את הגליל מהמקרר מסירים את הניילון ומניחים באמצע הבצק
11 עוטפים את הגליל בבצק ומחזירים למקרר ל 10 דקות
12.מוצאים מהמקרר מורחים צהוב של ביצה
13 מקשטים ע"י חריצת הבצק בעדינות
14 אופים כ 10 דקות עד הזהב של הבצק בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות
15 מוציאים מהתנור ממתינים 5 דקות ופורסים לפרוסות של 5 ס"מ
הכנת בצק עלים
להכין בצק מכל החומרים מלבד החמאה לרדד על משטח מקומח,למרוח 50 גר' חמאה,לקפל בצורת מעטפה,לעטוף בניילון נצמד ולהכניס לקירור לשעה או לפריזר ל10 דק',לחזור על הפעולה עוד 3 פעמים,עד שנגמרת כל כמות החמאה.
אם חסר מעט נוזלים בבצק,ניתן להוסיף כף או שתיים של מים.
הבצק עדין מאוד ולא שמן כמו בצקים קנויים
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: השף רמזי
שתף את המתכון