הוראות הכנה
מרכיבים
600 ג"ר נתח פילה בקר
200 ג"ר חזה אווז פרוס דק
500 ג"ר פיטריות פורטבלו
2 כפות חרדל דיזון
2 כפות שמן זית
מעט פלפל גרוס גס
מעט מלח בישול
לבצק עלים (ניתן להשתמש ב250 ג"ר בצק עלים מוכן או להכין בעצמכם(ראה מתכון מטה)
חומרים למנה אחת:
3 כוסות קמח
3 כפות שמן
3 כפות חומץ
1 כפית סוכר
קורט מלח
3/4 כוס סודה קרה
200 גר' חמאה או מרגרינה. מנות של 50 גר' למריחה
אופן ההכנה
1. על מחבת עם כף שמן זית סוגרים את נתח הפילה 3 דקות לכל צד.
מורחים בחרדל דיזון ומניחים בצד
2. מוסיפים עוד כף שמן זית ומעט מלח ומטגנים את הפיטריות פורטבלו
3. במעבד מזון ממחים את הפיטריות פורטבלו לממרח
4. משטחים נילון נצמד בגודל A4 (דף צילום)
5. משטחים באמצע לרוחבו בשורה את רצועות חזה האווז
6. ומורחים מעל שכבה של ס"מ ממרח פיטריות
7. מניחים מעל את נתח הפילה מגלגלים לגליל מהודק ומכניסים למקרר ל20 דקות
8. על משטח עבודה מקומח משטחים עלה בצק עלים בגודל 15X20
9. מורחים אותו היטב בחלמון (הצהוב של הביצה)
10 מוציאים את הגליל מהמקרר מסירים את הניילון ומניחים באמצע הבצק
11 עוטפים את הגליל בבצק ומחזירים למקרר ל 10 דקות
12.מוצאים מהמקרר מורחים צהוב של ביצה
13 מקשטים ע"י חריצת הבצק בעדינות
14 אופים כ 10 דקות עד הזהב של הבצק בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות
15 מוציאים מהתנור ממתינים 5 דקות ופורסים לפרוסות של 5 ס"מ
הכנת בצק עלים
להכין בצק מכל החומרים מלבד החמאה לרדד על משטח מקומח,למרוח 50 גר' חמאה,לקפל בצורת מעטפה,לעטוף בניילון נצמד ולהכניס לקירור לשעה או לפריזר ל10 דק',לחזור על הפעולה עוד 3 פעמים,עד שנגמרת כל כמות החמאה.
אם חסר מעט נוזלים בבצק,ניתן להוסיף כף או שתיים של מים.
הבצק עדין מאוד ולא שמן כמו בצקים קנויים
מגיש:
מקור: השף רמזי
שתף את המתכון