הוראות הכנה
מרכיבים
4 דגי לברק במשקל 500 גרם כל אחד מפולטים
½ ק"ג צדפות
½1 כוסות יין לבן יבש
½ כוס חלב קוקוס
3 כפיות סוכר חום
2 כפיות צ'ילי
עשבי תיבול לפי הטעם
מלח
פלפל
שמן זית
אופן ההכנה
מוזגים את היין למחבת. מוסיפים את הצדפות, עשבי התיבול, מלח ופלפל לפי הטעם ומביאים לרתיחה. מוסיפים את חלב הקוקוס ושוב מביאים לרתיחה ומצמצמים מעט את הרוטב. מוסיפים את הצ'ילי והסוכר ושוב מרתיחים. במשך כל זמן הכנת הרוטב יש לנער את המחבת.
משמנים מעט מחבת אחרת ומטגנים בה את הדגים כשתיים עד שלוש דקות מכל צד כאשר בהתחלה צד העור כלפי מעלה ולאחר מכן כלפי מטה.
מניחים לכל סועד 2 פילטים מוצלבים אחד על השני ומוזגים מעל מעט מהרוטב. מקשטים בשולי הצלחת עם הצדפות.
מגיש:
מקור: שף אליהו גבריאלוב ושף רומן בלאי ממסעדת פלמידה
שתף את המתכון