הוראות הכנה
מרכיבים
2 פילטים של מושט
100 גרם עדשים שחורות
75-100 גרם שעועית ירוקה טריה
מעט פטרוזיליה קצוצה
שמן שומשום
טחינה גולמית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
מעט שמן זית
אופן ההכנה
לעדשים: מבשלים את העדשים במים רותחים עד להתרככות. מסניים מהמים. מעבירים לקערה ומרבבים עם מעט פלפל שחור גרוס, פטרוזיליה, טחינה גולמית ושמן זית.
לשעועית הירוקה: חולטים את השעועית במים רותחים כשתי דקות. מעבירים מיד למי קרח להפסקת הבישול. מעבירים לקערה וזורים מעל מלח גס ושמן שומשום. מערבבים היטב יחד (בעדינות).
לדגים: מחממים מעט שמן זית במחבת. מורחים על הדגים מעט שמן שומשום עם מלח גס ופלפל שחור. מטגנים את הדגים עם צד העור כלפי מטה קודם למשך כשתי דקות ולאחר מכן הופכים לעוד דקה. מסירים מהאש.
להגשה: מניחים בצלחת ההגשה את העדשים השחורות. מעל מסדרים את הפילטים של הדג. מניחים לצד הדג את השעועית הירוקה ומגישים מיד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון