הוראות הכנה
מרכיבים
לסלמון
500 ג' דג סלמון מפולט חתוך לאצבעות בעובי 8ס"מ
מלח ופלפל לפי הטעם
3 כפיות שמן זית
לאטריות
1 חבילת אטריות סומן
למרינדה
3 כפות סויה
½ כפית צ'ילי חריף
1 כף חומץ אורז
1 כפית שמן שומשום
1 כפית בצל ירוק קצוץ דק
1 כפית שום קצוץ דק
1 כפית גינגר מגורד
אופן ההכנה:
1. מתבלים את הסלמון במלח, פלפל וסויה.
2. מחממים היטב את המחבת ורק אז מוסיפים את השמן, כדי שלא יישרף. "סוגרים"
את הדג מכל הצדדים. ומעבירים לתבנית אפיה ולתנור לאפיה בגריל של 4 דקות
3. חולטים את האטריות במים רותחים עם מלח ל 3 דקות ומסננים.
5. מכינים מרינדה משאר החומרים ומערבבים עם האטריות בעדינות .
6. בצלחת מרק מניחים מנה אטריות ומעליה כתמה אצבעות סלמון צרוב מקשטים עם מעט
בצל ירוק קצוץ ומלח גס
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1. מתבלים את הסלמון במלח, פלפל וסויה.
2. מחממים היטב את המחבת ורק אז מוסיפים את השמן, כדי שלא יישרף. "סוגרים"
את הדג מכל הצדדים. ומעבירים לתבנית אפיה ולתנור לאפיה בגריל של 2 דקות לצד
3. חולטים את האטריות במים רותחים עם מלח ל 3 דקות ומסננים.
5. מכינים מרינדה משאר החומרים ומערבבים עם האטריות בעדינות .
6. בצלחת מרק מניחים מנה אטריות ומעליה כמה אצבעות סלמון צרוב מקשטים עם מעט
בצל ירוק קצוץ ומלח גס
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון