הוראות הכנה
מרכיבים
2 פילה סלמון במשקל 180-200 גרם כל אחד
300 גרם אטריות ביצים דקות, אחרי בישול
1 פלפל חריף פרוס דק
1 בצל סגול פרוס דק
10 עגבניות שרי
1 גבעול בצל ירוק חתוך למקלות באורך 1 ס"מ
2 שיני שום פרוסות
1 כף כוסברה טרייה קצוצה
50 מ"ל רוטב סויה
1 כף רוטב צדפות
מלח
פלפל
סוכר
שמן שומשום
למשרה: 1 כף זרעי כוסברה
1 כף סומק טחון
1 כף כמון טחון
1 כף כורכום טחון
1 כף זרעי חרדל
1 כף אורגנו יבש
1 כף שום כתוש
מיץ מלימון אחד
מלח
פלפל
אופן ההכנה
מערבבים את כל חומרי המשרה ומשרים בהם את הדגים ל-10 דקות לפחות. מחממים מחבת עם מעט שמן ומניחים את הדגים עם העור כלפי מטה. לאחר דקה הופכים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-8 דקות. מחממים מחבת עם מעט שמן קנולה ומעט שמן שומשום. מוסיפים את הבצל, השום והפלפל החריף. מערבבים, מוסיפים את האטריות, את הסויה ורוטב הצדפות ומערבבים היטב. מתבלים ומערבבים שוב. מוסיפים את עגבניות השרי, הבצל הירוק והכוסברה הקצוצה, מערבבים ומניחים ישירות לצלחת ההגשה. מוציאים את הדגים מהתנור, מניחים על האטריות, סוחטים לימון טרי ומקשטים בכוסברה קצוצה.
מגיש:
מקור: שף אורי וקסלר ממסעדת סוהו
שתף את המתכון