הוראות הכנה
מרכיבים
פילה דג סלמון באורך כ-20 ס"מ , מופשר
חומרים למשרה:
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות מיץ לימון, סחוט טרי
½ כפית מלח דק
½ כוס יין לבן חצי יבש
1 ענף רוזמרין (רק עלים)
¼ כפית פלפל לבן
2 עלי דפנה
1 כוס מים רותחים
חמרים למריחה לפני טיגון:
1 כפית חרדל דיג'ון
1 כף רוטב טריאקי
שמן קנולה לטיגון
כלי פלסטי שיכיל את פילה הסלמון עם המשרה לפני טיגון.
קערית להכנת הממרח לטיגון
אופן ההכנה
להפשיר את פילה הסלמון במשך לילה במקרר. למחרת להוציא ולשפוך את מי ההפשרה.
להכין את המשרה מן החומרים לעיל ולהשרות את פילה הסלמון בכלי פלסטי נוח עם נוזלי המשרה למשך כ-1 שעה לפחות במקרר.
לאחר ההשרייה, להוציא את פילה הסלמון , לשפוך את נוזלי ההשרייה וליבש את הפילה ע"י מפיות נייר מטבח.
להכין תערובת למריחה ולמרוח את הדג משני צדדיו. לחתוך למנות בגודל כ-5-6 ס"מ.
לחמם שמן במחבת ולהתחיל טיגון מנות הפילה כאשר צד העור למטה (מטוגן ראשון) .
לאחר כ-4 דקות לבדוק אם הטיגון חדר למחצית עובי הפילה, אז להפוך ולטגן עד שעשוי טוב (עוד כ-4 דקות).
להוציא על מגבת נייר, לקרר מעט ולהגיש חם.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: אבינעם לבני
שתף את המתכון