חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פילה סלמון צלוי עם אורז בר ברוטב מולים, וניל וזעפרן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פילה סלמון צלוי עם אורז בר ברוטב מולים, וניל וזעפרן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
3 נתחי סלמון (100 גרם האחד)
לאורז: ½ כוס אורז בר
½ בצל
1 שן שום
¾ כוס ציר דגים
¾ כוס ציר עוף
1 כוס אורז מלא (למדוד לפני ההשריה)
½ בצל
1 שן שום
לרוטב: ½ ק"ג מולים
1 בקבוק יין לבן
½ כוס ציר דגים
1 מקל וניל
200 מ"ל שמנת מתוקה 30% שומן
1 כף חמאה
קורט זעפרן
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
משרים את האורז המלא שעתיים במים ביחס נוזל לאורז של 2:1 ומסננים. מאדים את הבצל והשום, מוסיפים לכל סוג אורז בנפרד ומטגנים כ-3 דקות. לאורז הבר מוסיפים את ציר הדגים וציר העוף ומבשלים כ-40 דקות. את האורז המלא מבשלים במים כ-25 דקות וכשכל הנוזלים מתאדים מכבים את האש ומשאירים מכוסה. בגמר הבישול מערבבים את שני סוגי האורז ושומרים בחוץ. מוסיפים מעט חמאה לקבלת מרקם מעט שומני ומתבלים במלח ופלפל.
מחממים שמן זית במחבת. מתחילים בהנחת פילה הסלמון על הצד עם העור (על מנת שיהיה פריך). מתבלים במלח ופלפל והופכים לצד שני. מוציאים כאשר מגיעים למידת העשייה הרצויה.
מצמצמים את היין עם הזעפרן ומוסיפים את פנים מקל הווניל ואת המקל עצמו. הצמצום נעשה על אש בינונית עד שנשארת רק חמישית מהכמות המקורית של הנוזלים. במקביל מצמצמים את ציר הדגים גם לחמישית מכמותו ומוסיפים ליין המצומצם. מוסיפים את השמנת ומבשלים עד להסמכה. מוסיפים את החמאה ומתבלים במלח ופלפל. לפני ההגשה מכניסים את המולים לרוטב ומרתיחים ביחד כשלוש דקות.
מגישים חם על תערובת האורז.
מגיש: dylam
מקור: שף ירון קסטנבאום, פודארט
שתף את המתכון