חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פילה סלמון קריספי על מצע פירה ירוק ברוטב חרדל, דבש ויין לבן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פילה סלמון קריספי על מצע פירה ירוק ברוטב חרדל, דבש ויין לבן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
4 פילה סלמון נקיים
3 ק"ג תפוחי אדמה מבושלים
3 כפות פסטו
2 כפות חרדל דיז'ון גרגרים
2 כפות דבש
1 כוס יין לבן
1 כף קורנפלור
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
יוצקים לסיר את החרדל, הדבש והיין ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מביאים לרתיחה. מסירים מהאש. מדללים את הקורנפלור ב-100 מ"ל מים ומוסיפים לתכולת הסיר תוך ערבוב מתמיד עד להסמכה.
צורבים את נתחי פילה הסלמון על מחבת לוהט ללא שמן על צד העור כ-3 דקות. במהלך הצריבה, הסלמון יפריש שומנים. יש להורידם מהמחבת ולהמשיך לצרוב. לאחר 3 דקות של צריבה על צד העור יש לצרוב דקה נוספת על הצד השני.
את תפוחי האדמה מועכים לפירה ומוסיפים את הפסטו לקבלת מרקם אחיד וירוק. מוסיפים מלח ופלפ לפי הטעם.
יוצקים גומת פירה בצלחת עמוקה. מניחים במרכז הגומה את פילה הדג כאשר צד העור כלפי מעלה. מזליפים מסביב מהרוטב ומגישים עם פלח לימון ופטרוזיליה מסולסלת.
מגיש: dylam
מקור: שף דני שמעון
שתף את המתכון