הוראות הכנה
מרכיבים
10 עלי פילו בגודל 15X15 ס"מ
שמן זית או מרגרינה "מחמאה"לשימון
חופן פיסטוקים קלויים, קצוצים דק
מעט קינמון
5 בצלים סגולים
מעט שמן זית לטיגון
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1 כוס תאנים יבשות שרויות ביין למשך לילה
1 כוס יין אדום מתוק
מעט ג'ינג'ר טרי מגורד
300 גרם בשר "סינטה", חתוך ל-5 פרוסות ("מדליונים")
מלח
אופן ההכנה
מורחים היטב בשמן זית (או ב"מחמאה") את עלי הפילו, מפזרים מעט פיסטוק וקינמון ומצמידים כל 2 דפים יחד.
מחממים את תנור האפייה ל-180°c. מסדרים את עלי הפילו בתוך תבנית שקעים משומנת (רצוי מסיליקון או כוסות אלומיניום חד פעמיות) ואופים (180°c) עד להשחמה קלה. פורסים את הבצלים לטבעות ומטגנים לאט במעט שמן זית עד לריכוך. מתבלים במלח, פלפל שחור טחון טרי וג'ינג'ר.
סוחטים את התאנים מיין ההשרייה וקוצצים לרצועות דקות. מוסיפים את התאנים לטיגון עם הבצל וממשיכים לטגן עד ריכוך. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה, ממשיכים לבשל עד קבלת רוטב סמיך בניחוח קרמל. מסירים מן האש.
לפני ההגשה מחממים מחבת נפרדת עם מעט שמן זית מתבלים את מדליוני הסינטה במלח ופלפל וצורבים על מחבת חמה כ-1 דקה מכל צד. מוציאים וחותכים לרצועות דקות.
מרכיבים את המנה:
מניחים את גביעי הפילו על צלחות הגשה, מניחים מעל פרוסות סינטה ומקשטים ברוטב התאנים והבצל (אפשר לקשט במעט פיסטוקים קלויים).
מגישים מיד.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: באדיבות קייטרינג טעם וצבע, השף קאופמן
שתף את המתכון