חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פילו במלוי קרם בצל עם תאנים וסינטה צרובה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה בשרית מיוחדת, מתאימה לאירוח. br
פילו במלוי קרם בצל עם תאנים וסינטה צרובה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה בשרית מיוחדת, מתאימה לאירוח. br
הוראות הכנה
מרכיבים
10 עלי פילו בגודל 15X15 ס"מ
שמן זית או מרגרינה "מחמאה"לשימון
חופן פיסטוקים קלויים, קצוצים דק
מעט קינמון
5 בצלים סגולים
מעט שמן זית לטיגון
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1 כוס תאנים יבשות שרויות ביין למשך לילה
1 כוס יין אדום מתוק
מעט ג'ינג'ר טרי מגורד
300 גרם בשר "סינטה", חתוך ל-5 פרוסות ("מדליונים")
מלח
אופן ההכנה
מורחים היטב בשמן זית (או ב"מחמאה") את עלי הפילו, מפזרים מעט פיסטוק וקינמון ומצמידים כל 2 דפים יחד.
מחממים את תנור האפייה ל-180°c. מסדרים את עלי הפילו בתוך תבנית שקעים משומנת (רצוי מסיליקון או כוסות אלומיניום חד פעמיות) ואופים (180°c) עד להשחמה קלה. פורסים את הבצלים לטבעות ומטגנים לאט במעט שמן זית עד לריכוך. מתבלים במלח, פלפל שחור טחון טרי וג'ינג'ר.
סוחטים את התאנים מיין ההשרייה וקוצצים לרצועות דקות. מוסיפים את התאנים לטיגון עם הבצל וממשיכים לטגן עד ריכוך. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה, ממשיכים לבשל עד קבלת רוטב סמיך בניחוח קרמל. מסירים מן האש.
לפני ההגשה מחממים מחבת נפרדת עם מעט שמן זית מתבלים את מדליוני הסינטה במלח ופלפל וצורבים על מחבת חמה כ-1 דקה מכל צד. מוציאים וחותכים לרצועות דקות.
מרכיבים את המנה:
מניחים את גביעי הפילו על צלחות הגשה, מניחים מעל פרוסות סינטה ומקשטים ברוטב התאנים והבצל (אפשר לקשט במעט פיסטוקים קלויים).
מגישים מיד.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: באדיבות קייטרינג טעם וצבע, השף קאופמן
שתף את המתכון