חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פילו חצילים וגבינת לבנה פיראוס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאכל לשבועות טעים ומרענן . רצוי לקנות גבינת לבנה מאיכות טובה.
פילו חצילים וגבינת לבנה פיראוס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאכל לשבועות טעים ומרענן . רצוי לקנות גבינת לבנה מאיכות טובה.
הוראות הכנה
מרכיבים
- 1 חציל
- 2 כפות שמן זית
- חבילת בצק פילו
- מלח גס
- 250 גרם גבינת לבנה
- 50 גרם חמאה מומסת
- עלי זעתר טריים
לרוטב:
- חצי צרור פטרוזיליה
- מיץ מלימון אחד
- 6 כפות שמן זית
- 2 שיני שום
- חצי פלפל צ'ילי קצוץ
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
אופן ההכנה
- פורסים את החציל לפרוסות בעובי של אצבע, מברישים בשמן זית ומפזרים מלח גס.
- צולים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות כ-10 דקות או עד להזהבה.
- חותכים מהבצק 6 ריבועים, כל ריבוע בגודל של 8*8 ס"מ, מברישים בחמאה מומסת.
- מניחים כל 2 ריבועים אחד על השני ואופים בתנור ב-200 מעלות לזמן קצר עד שהבצק מזהיב.
- מסדרים בצלחת עלה פילו, עליו פרוסת חציל מרוחה בלבנה ועליה עלי זעתר טריים.
- חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות, על מנת ליצור שלוש שכבות. מסיימים בחציל.
- מעבדים את כל חומרי הרוטב במעבד מזון ויוצקים על מגדל החצילים.
הרבה אופטימיות
חג שמח
מגיש: שרונית
מקור: אישי
שתף את המתכון