הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק
1/2 קילו קמח
2 ביצים
כפית מלח
למילוי
4 תפוחי אדמה גדולים מבושלים
1 בצל קצוץ דק
4 כפות שומן אווז או שמן
מלח, פלפל שחור טחון טרי
2 בצלים פרוסים מטוגנים עד להשחמה. (מומלץ בשומן אווז)
אופן ההכנה
להכנת הבצק:
שמים בקערה את הקמח, מלח וביצים. מערבבים ומוסיפים מים לקבלת בצק חלק וגמיש. מכסים בניילון ומקררים כשעה.
להכנת המילוי:
מועכים את תפוחי האדמה למחית חלקה. מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד שהוא שחום. מוסיפים את הבצל המטוגן עם השמן אל מחית תפוחי האדמה. ממליחם ומפלפלים. מקררים את התערובת.
להכנת הפילמני:
צובטים מהבצק עיגולים קטנים ומרדדים לעיגולים דקים.
שמים במרכז כל עיגול כפית גדושה פירה. מרטיבים את שוליו במעט מים, מקפלים וסוגרים לחצי סהר. מהדקים היטב את השוליים.
מבשלים בהרבה מי מלח כ-7-8 דקות. מסננים, מעבירים לכלי הגשה. מפזרים מעל את הבצל המטוגן ומגישים מיד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון