חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פילמני תפוחי אדמה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פילמני תפוחי אדמה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק
1/2 קילו קמח
2 ביצים
כפית מלח
למילוי
4 תפוחי אדמה גדולים מבושלים
1 בצל קצוץ דק
4 כפות שומן אווז או שמן
מלח, פלפל שחור טחון טרי
2 בצלים פרוסים מטוגנים עד להשחמה. (מומלץ בשומן אווז)
אופן ההכנה
להכנת הבצק:
שמים בקערה את הקמח, מלח וביצים. מערבבים ומוסיפים מים לקבלת בצק חלק וגמיש. מכסים בניילון ומקררים כשעה.
להכנת המילוי:
מועכים את תפוחי האדמה למחית חלקה. מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד שהוא שחום. מוסיפים את הבצל המטוגן עם השמן אל מחית תפוחי האדמה. ממליחם ומפלפלים. מקררים את התערובת.
להכנת הפילמני:
צובטים מהבצק עיגולים קטנים ומרדדים לעיגולים דקים.
שמים במרכז כל עיגול כפית גדושה פירה. מרטיבים את שוליו במעט מים, מקפלים וסוגרים לחצי סהר. מהדקים היטב את השוליים.
מבשלים בהרבה מי מלח כ-7-8 דקות. מסננים, מעבירים לכלי הגשה. מפזרים מעל את הבצל המטוגן ומגישים מיד.
מגיש: han_solo
מקור:
שתף את המתכון