הוראות הכנה
מרכיבים
הבצק-
1/2 4 כוסות קמח לבן מנופה
1/4 כוס שמן
3 כפות שמרים יבשים.
1/2 כף מלח
2 כפות סוכר
3/4 2 כוסות מים
רוטב לפיצה-
4 קופסאות קטנות רסק עגבניות
1/2 כוס שמן
מלח
אורגנו
3-4 שיני שום כתושות
1/2 כוס מים
לעררבב בכל לבלילה אחידה.
40 אחוז גלבוע עם 60 אחוז עמק ולפזר כמות שווה של התערובת ושל מוצרלה (עדיף בכדורים פרוסים דק. לא לשים יותר מדי גבינה כי זה הופל להיות פלסטיק
אופן ההכנה
ללוש הכל לבצק אחיד.הבצק דליל , כמו טורט סמיך..ככה זה צריך להיות.
לכסות במגבת את הקערה ולהשאיר לתפיחה. (כשעה)
כשתופח לחלק בין 2-3 תבניות , תלוי איך אוהבים את הפיצה שלכם- בצק עבה או דק.
להחליק את פני העיסה בתבנית ולאפות בחום בינוני כ-10 דקות או עד שהבצק מתייצב.
להוציא מהתנור ולמרוח את רוטב הפיצה, זיתים, וכל תוספת שאוהבים ולהמשיך לאפות עד שהפיצה מוכנה.
5 דקות לפני שמוציאים מהתנור לגרד גבינה צהובה ולהכניס לתנור להקרמה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון