הוראות הכנה
מרכיבים
1 חב' קטנה של קמח אסם תופח
2 כפות שמן זית
1 כפית חומץ רגיל
קורט מלח
קורט סוכר
קורט אורגנו יבש
מים לפי הצורך
לרוטב:
1 קופסאת רסק עגבניות קטן (100 גרם)
1 בצל קטן קצוץ
1 עגבנייה קטנה קצוצה
מלח
פלפל
תבלין לפיצה (לא חובה)
אורגנו יבש
תוספות:
גבינה צהובה
כל ירק או תוספת שמתקבלת על הדעת ויש בנמצא
אופן ההכנה
מכניסים את כל החומרים לקערה ומתחילים ללוש תוך כדי הוספת מים לפי הצורך עד קבלת בצק אחיד, רך וגמיש אך לא דביק.
משטחים את הבצק על נייר אפייה ומניחים על רשת התנור ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 7 דקות.
מוציאים את הבצק ומורחים עליו רסק עגבניות, מפזרים מעל מלח, פלפל שחור, אורגנו יבש ולמי שיש מעט תבלין מיוחד לפיצה. מעל מפזרים בצל קצוץ קטן ואת העגבנייה קצוצה ומכניסים שוב לתנור לעוד כ- 7 דקות.
מוציאים מהתנור ומפזרים את התוספות כאוות נפשכם וכן את הגבינה. רצוי לפזר שוב מעל עוד מעט אורגנו יבש ותבלין לפיצה (למי שיש) ולהכניס לתנור לעוד כ- 7 דקות עד שהגבינה הצהובה נמסה.
בתאבון
מגיש:
מקור: אישי מאולתר
שתף את המתכון