הוראות הכנה
מרכיבים
¼1 כוסות קמח תפו"א
1 כוס קמח מצה
1 כפית מלח
½ כף פלפל שחור+ 2 גבעולי תימין {עלים בלבד}
1/3 כף אבקת סודה לשתיה
½ שקית אבקת אפייה
1 ביצה
½2 כוסות מים רותחים
2 כפות שמן רגיל
אופן ההכנה
שמים את כל החומרים היבשים בקערה, כולל התבלינים ומערבבים.
מוסיפים את השמן ומערבבים.
מרתיחים את המים, מוסיפים לקערה ומערבבים היטב.
מקציפים במיקסר את הביצים (חלבון+חלמון) במשך כמה דקות,מוסיפים לתערובת
ומערבבים עד שהכל הופך לעיסה.
מקמחים בקמח תפו"א משטח עבודה.
בידיים רטובות אוספים את העיסה מתוך הקערה ומניחים מעל משטח העבודה המקומח.
משטחים מעט את העיסה.
מפזרים עוד קצת קמח תפו"א מעל העיסה ועם מערוך מרדדים עלה דק
להקפיד על כך בכדי להגיע לתוצאה סופית פריכה.
מחממים תנור מראש לחום גבוה 200°c.
משמנים תבנית אפייה ומניחים מעליה את עלה הבצק.
מורחים מעל הבצק : רוטב, גבינה, תוספות, שוב גבינה, ועוד מעט תוספות,
מעל הכל אורגנו ואם אוהבים מעט צ`ילי גרוס.
או לחילופין: שמן, גבינה, תוספות, גבינה, שמן, וקישוט.
מעל הכל מעט אורגנו וצ`ילי גרוס.
אופים ( 200°c) עד להשחמה בערך 30 דקות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון