פיצה מרגריטה אורגינלית מדהימה שווה את ההשקעה
טיפים להכנת פיצה בתנור ביתי:
1. מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר הרבה זמן לפני האפייה. משתמשים
ברשת לאפיית פיצה או בתבנית מחוררת, כדי שהחום יגיע אל הבצק מלמטה.
את התבניות האלה לא שוטפים אחרי האפייה, אלא רק מנגבים, כדי שבצק לא
יידבק אליהן באפייה. לפני שמניחים עליהן את הבצק, מקמחים אותן.
2.מפזר חום טוב מאוד לאפייה היא אבן אוגרת חום מיוחדת שמניחים בתחתית התנור.
3. הציפוי: חשוב לא להעמיס על הבצק הרבה רוטב, גבינה ותוספות, אלא להפך
|
|
|
פיצה מרגריטה אורגינלית מדהימה שווה את ההשקעה
טיפים להכנת פיצה בתנור ביתי:
1. מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר הרבה זמן לפני האפייה. משתמשים
ברשת לאפיית פיצה או בתבנית מחוררת, כדי שהחום יגיע אל הבצק מלמטה.
את התבניות האלה לא שוטפים אחרי האפייה, אלא רק מנגבים, כדי שבצק לא
יידבק אליהן באפייה. לפני שמניחים עליהן את הבצק, מקמחים אותן.
2.מפזר חום טוב מאוד לאפייה היא אבן אוגרת חום מיוחדת שמניחים בתחתית התנור.
3. הציפוי: חשוב לא להעמיס על הבצק הרבה רוטב, גבינה ותוספות, אלא להפך
|
הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים
לבצק:
1 ק"ג קמח
35 גרם שמרים יבשים
1 כף מלח
1 כף סוכר
21 כוס שמן זית
מים קרים (מהמקרר)
לפיצה:
רוטב עגבניות
שמן זית
גבינת מוצרלה יבשה מגוררת, או טרייה חתוכה לעיגולים
עלי בזיליקום קצוצים
אופן ההכנה
אופן ההכנה
הבצק:
1. שמים את הקמח, השמרים, המלח, הסוכר והשמן בקערה גדולה ומערבבים באצבעות. מוסיפים מים (קרים, כדי לא ליצור תפיחה מזורזת שנובעת מחום) בהדרגה וממשיכים לערבב בידיים עד שנוצר בצק (הכמות היא כשתיים וחצי כוסות). אם הבצק דביק מוסיפים עוד קצת קמח. אם הוא לא מתאחד מוסיפים עוד קצת מים.
2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים בידיים כ-10 דקות, עד שהבצק חלק וגמיש.
3.מניחים בקערה יבשה, מכסים ומניחים לתפיחה כשעה.
4.מחלקים את הבצק לשישה כדורים, עוטפים כל אחד בניילון או במגבת ומאחסנים במקרר שעתיים או יותר. מחזירים את הבצק לטמפרטורת החדר כשעה לפני הרידוד והאפייה.
5.מרדדים עיגול בצק לעלה עגול ומניחים בתבנית המקומחת. מורחים על העלה רוטב עגבניות ומברישים את השוליים בשמן זית. מפזרים על הרוטב גבינה מגוררת או עיגולי גבינה ומעט בזיליקום קצוץ, מכניסים לתנור ואופים עד שהבצק שחום ושוליו קצת שרופים. זמן האפייה תלוי בחום התנור. מכינים פיצות בציפויים שונים באותה שיטה.
מגיש:
מקור: השף מנה שטרום
שתף את המתכון