הוראות הכנה
מרכיבים
בצק :
3 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
¼ כוס שמן
1 כפית מלח
½1 כוס מים פושרים
רוטב:
שום ,בצל,
2 עגבניות מגורדות
מחל,פפריקה שמן
רסק עגבניות
רוטב צילי אוריגנו יבש פלפל שחור
350 גר' גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה
בצק:
מערבלים את כל החומרים לבצק יחד
מתפיחים כ 30 ד'
הבצק דליל מעט
הכנת הרוטב:
בסיר קטן על אש נמוכה
מעט שמן בסיר
מרגדים את הבצל ומטגנים מעט
2 עגבניות שום פפריקה מוסיפים לסיר
ולהמשיך לטגן על אש נמוכה
רוטב צילי אוריגנו מלח ,פלפל שחור
להוסיף ¾ כוס מים
2 כפות רסק עגבניות
ולמשיך לבשל כ 5 ד'
לכבות את האש ולצנן כ 10 ד'
לוקחים את הבצק לאחר שתפח
משטחים על תבנית אפייה
שופכים את הרוטב על הבצק ומורחים על כל התבנית בעזרת מרית
( מי שאוהב אפשר לפזר גם חצילים מטוגנים ופלפל אדום וכתום , אפשר גם טונה )
אח"כ מפזרים את הגבינה הצהובה על הרוטב אפשר גם מעט אוריגנו
בהצלחה ובתאבון
ו
מגיש:
מקור: סבתא
שתף את המתכון