הוראות הכנה
מרכיבים
4 פרוסות כבד בקר טרי
2 לימונים גדולים, סחוטים
חמאה
צרור עירית קצוצה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס ברנדי
1 כוס קמח מנופה
מלח ופלפל גרוס דק
אופן ההכנה
מבקשים מהקצב לחתוך נתחים דקים מאוד של כבד בקר - בעובי 1/2 ס"מ
שומרים את הנתחים טריים ולא מקפיאים כדי לא להרוס את הכבד. לפני הטיגון יש להסיר מכל נתח כבד את הקרום המקיף אותו כדי למנוע התכווצות של הנתח בחום, וכמו כן לסלק ורידים גדולים בולטים, אם קיימים.
ממיסים 100 גר' חמאה במחבת טיגון גדולה וכבדה. מניחים בצלחת את הקמח, מקמחים פרוסה של הכבד היטב משני צדדיה, מנערים את שאריות הקמח ומטילים למחבת החמה. לאחר חצי דקה הופכים, ולאחר חצי דקה נוספת מסירים מהאש - הכבד זקוק למעט מאוד טיגון כדי להיעשות, וטיגון מוגזם ייבש אותו ויהרוס את מרקמו וטעמו. בין הפיכה להפיכה ממליחים ומפלפלים מעט.
חוזרים על הפעולה עם שאר 4 נתחי הכבד.
לאחר שטיגנו את כל נתחי הכבד מותירים את האש דולקת, ומכניסים מיד ביחד למחבת את מיץ הלימון, הפטרוזיליה, העירית, ועוד 50 גר' חמאה. הנוזלים יצטמצמו במהירות, נגרד גם את המשקעים מתחתית המחבת הרוחשת ולאחר 30 שניות נוסיף את הברנדי, נטה מעט את המחבת לכיוון האש כדי להבעירו (זהירות, אש!), ולאחר 20 שניות נוספות, משהאלכוהול בער, נסיר מהאש. נגיש מיד את הפיקטה, כאשר על כל מנה מזליפים מלמעלה את רוטב הלימון החם.
מומלץ להגיש עם פירה תפו"א ולקשט את הצלחת בעירית ופרוסות דקות של לימון.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון