חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פיקטה כבד בקר ברוטב לימון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פיקטה כבד בקר ברוטב לימון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
4 פרוסות כבד בקר טרי
2 לימונים גדולים, סחוטים
חמאה
צרור עירית קצוצה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס ברנדי
1 כוס קמח מנופה
מלח ופלפל גרוס דק
אופן ההכנה
מבקשים מהקצב לחתוך נתחים דקים מאוד של כבד בקר - בעובי 1/2 ס"מ
שומרים את הנתחים טריים ולא מקפיאים כדי לא להרוס את הכבד. לפני הטיגון יש להסיר מכל נתח כבד את הקרום המקיף אותו כדי למנוע התכווצות של הנתח בחום, וכמו כן לסלק ורידים גדולים בולטים, אם קיימים.
ממיסים 100 גר' חמאה במחבת טיגון גדולה וכבדה. מניחים בצלחת את הקמח, מקמחים פרוסה של הכבד היטב משני צדדיה, מנערים את שאריות הקמח ומטילים למחבת החמה. לאחר חצי דקה הופכים, ולאחר חצי דקה נוספת מסירים מהאש - הכבד זקוק למעט מאוד טיגון כדי להיעשות, וטיגון מוגזם ייבש אותו ויהרוס את מרקמו וטעמו. בין הפיכה להפיכה ממליחים ומפלפלים מעט.
חוזרים על הפעולה עם שאר 4 נתחי הכבד.
לאחר שטיגנו את כל נתחי הכבד מותירים את האש דולקת, ומכניסים מיד ביחד למחבת את מיץ הלימון, הפטרוזיליה, העירית, ועוד 50 גר' חמאה. הנוזלים יצטמצמו במהירות, נגרד גם את המשקעים מתחתית המחבת הרוחשת ולאחר 30 שניות נוסיף את הברנדי, נטה מעט את המחבת לכיוון האש כדי להבעירו (זהירות, אש!), ולאחר 20 שניות נוספות, משהאלכוהול בער, נסיר מהאש. נגיש מיד את הפיקטה, כאשר על כל מנה מזליפים מלמעלה את רוטב הלימון החם.
מומלץ להגיש עם פירה תפו"א ולקשט את הצלחת בעירית ופרוסות דקות של לימון.
מגיש: Coolmood
מקור: עצמי
שתף את המתכון