הוראות הכנה
מרכיבים
6-7 תפו"א
1 בצל סגול
3 גבעולים של בצל ירוק
חופן צנוברים
חמאה
חצי כף אבקת מרק עוף
חצי כף אבקת מרק בצל
פלפל שחור , לפי הטעם
קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה
מכניסים את תפוחי האדמה לסיר עם מים ומבשלים כחצי שעה או עד שהם רכים.
לקראת סוף הבישול (אפשר גם בהתחלת הבישול אתם קובעים) חותכים את הבצל הסגול לחתיכות בינוניות (שירגישו אותן) ומטגנים עד שישקיפו (אני מעדיף לשרוף אותם קלות).
משחימים את הצנוברים (אני מוסיף הרבה) על מחבת ללא שמן (בצנובר יש שומן...) עד לקבלת הצבע הרצוי.
חותכים את הבצל הירוק באלכסון לחתיכות בינוניות.
מועכים את תפוחי האדמה מוסיפים 15 גרם חמאה (לאלו ששומרים כשרות ניתן לשים מרגרינה בטעם חמאה אך הדבר גורע מן הטעם) את הבצל הסגול , הצנוברים , חצי כף אבקת מרק עוף , חצי כף אבקת מרק בצל , פלפל שחור לפי הטעם ומגרדים אגוז מוסקט (ניתן להשתמש באבקה) ומערבבים היטב.
שיהיה בתאבון וצפו לשבחים !
מגיש:
מקור: מקורי
שתף את המתכון