הוראות הכנה
מרכיבים
6 תפוחי אדמה גדולים וקלופים
1 בצל גדול קצוץ דק
100 גרם פטריות שמפיניון טריות פרוסות דק
צרור קטן של פטרוזיליה (כ-10 גבעולים) קצוצים דק
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
מעט שמן לטיגון (כשתי כפות, אולי שלוש)
מים
מלח
פלפל
אופן ההכנה
ממלאים סיר במים ומניחים בתוכו את תפוחי האדמה הקלופים. מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם מתרככים וניתן למעוך אותם לפירה (כחצי שעה של בישול). מועכים את תפוחי האדמה למחית חלקה תוך כדי הוספת קוביות החמאה (בכדי להגיע לדרגת הסמיכות הרצויה מוסיפים מעט מהמים בהם בושלו תפוחי האדמה).
בינתיים מחממים את השמן במחבת גדולה. מטגנים קלות את הבצל ומוסיפים את הפטריות. מטגנים עד שהבצל משחים. מוסיפים את תכולת המחבת לפירה ומערבבים. מוסיפים גם את הפטרוזיליה ומערבבים. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם האישי של כל אחד. מגישים חם כתוספת למנה בשרית או דגים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון