הוראות הכנה
מרכיבים
2 סלקים בינוניים
2 תפוחי אדמה
שמן זית
חומץ בלסמי
לימון
מלח
מלח ים או מלח "פירמידות"(ניתן למצא בחניות מתמחות בצבעים וטעמים שונים)
פלפל שחור
חמאה/מחמאה
10 אגסים קשים למדיי
חלב-לא חובה
אופן ההכנה
הכנות מוקדמות
1. מבשלים את הסלק כשעה וחצי עד שמתרכך- בגמר בישול מצננים
2. מבשלים את תפוחי האדמה עד שמתרככים עם כפית מלח
הכנת הפירה
3. מתפוחי האדמה מכינים פירה עם כ-50 גרם חמאה או מחמאה (ניתן להוסיף מעט חלב)
4. מרסקים את הסלק בעזרת מעבד מזון לעיסה
5. מערבבים עם תפוחי האדמה. לעיבה חלקה ואחידה מתבלים במלח למון ופלפל שחור
חותכים את האגסים לרוחבם לפרוסות דקות ככל שניתן ("מנדולינה" תסייע בכך)
הכנת המנה
מניחים על הצלחת את פרוסות האגס סביב באופן חופף
לוקחים את הפירה ומכניסים אותו לכלי קטן עגול ("קוקט"), והופכים על מרכז הצלחת מעל לאגסים. ניתן להשתמש גם בטבעת קטנה ("רינג") ואזי ממלאים אותה בסלק.
מזליפים מעט שמן זית על הסלק ועל האגזים, ומעט חומץ בלסמי. בוזקים פלפל שחור גרוס ומלח ים או מלח פירמידות.
ניתן לפזר מעט פיסטוק גרוס גס.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון