חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פירושקי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בצק ממולא ומטוגן
פירושקי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בצק ממולא ומטוגן
הוראות הכנה
מרכיבים
מרכיבים לבצק ל 15 יח'
3 כוסות קמח
1 שקית שמרית או קובית שמרית
½1 כפות סוכר
1 חלמון ביצה
50 גר' מרגרינה רכה
קורט מלח
כ ¾ כוס מים פושרים
מלית
5 תפוחי עץ חמוצים קלופים מגורדים גס
2/3 כוס סוכר
100 גר' צימוקים
½ כפית שטוחה אגוז מוסקט
½ כפית שטוחה ציפורן טחון
¼ כפית מלח
אופן ההכנה
מכניסים לקערת מערבל את כל החומרים (לשימוש בקובית שמרים, ראה הוראות המסה). מוסיפים בהדרגה את המים תוך כדי ערבול, עד לקבלת בצק רך וגמיש.
משהים בכלי מכוסה עד להכפלת הנפח.
מבשלים על להבה נמוכה את כל חומרי המלית כ 20 דקות, עד לקבלת תערובת ללא נוזלים ומצננים.
מרדדים את הבצק לעלה דק (כ ¼ ס"מ) קורצים עיגולים בקוטר 12 ס"מ ומורחים את השוליים במים. מניחים במרכז כל עיגול כף גדושה מהמלית, מקפלים ל ½ עיגול ומהדקים את הקצוות היטב (ניתן להעזר במזלג להידוק הקצוות). משהים לתפיחה כ 20 דקות במקום חמים.
מחממים שמן עמוק במחבת, מנמיכים את הלהבה, ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת גון זהוב.
בוזקים אבקת סוכר מעל ומגישים.
מגיש: han_solo
מקור:
שתף את המתכון