הוראות הכנה
מרכיבים
מרכיבים לבצק ל 15 יח'
3 כוסות קמח
1 שקית שמרית או קובית שמרית
½1 כפות סוכר
1 חלמון ביצה
50 גר' מרגרינה רכה
קורט מלח
כ ¾ כוס מים פושרים
מלית
5 תפוחי עץ חמוצים קלופים מגורדים גס
2/3 כוס סוכר
100 גר' צימוקים
½ כפית שטוחה אגוז מוסקט
½ כפית שטוחה ציפורן טחון
¼ כפית מלח
אופן ההכנה
מכניסים לקערת מערבל את כל החומרים (לשימוש בקובית שמרים, ראה הוראות המסה). מוסיפים בהדרגה את המים תוך כדי ערבול, עד לקבלת בצק רך וגמיש.
משהים בכלי מכוסה עד להכפלת הנפח.
מבשלים על להבה נמוכה את כל חומרי המלית כ 20 דקות, עד לקבלת תערובת ללא נוזלים ומצננים.
מרדדים את הבצק לעלה דק (כ ¼ ס"מ) קורצים עיגולים בקוטר 12 ס"מ ומורחים את השוליים במים. מניחים במרכז כל עיגול כף גדושה מהמלית, מקפלים ל ½ עיגול ומהדקים את הקצוות היטב (ניתן להעזר במזלג להידוק הקצוות). משהים לתפיחה כ 20 דקות במקום חמים.
מחממים שמן עמוק במחבת, מנמיכים את הלהבה, ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת גון זהוב.
בוזקים אבקת סוכר מעל ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון