חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פירושקי אפויים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פירושקי אפויים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג קמח לבן
1 ביצה בטמפרטורת החדר
¾ כוס מים פושרים
1 כף שמרים
1 כף סוכר
קורט מלח
3 כפות שמן
למלית: 300 גרם בשר בקר טחון
½ בצל קצוץ דק מאד
1 שן שום קצוצה דק מאד
1 כפית מלח
¾ כפית פלפל שחור
עלי זעתר טריים מענף אחד
לציפוי: 1 ביצה טרופה
מלח גס
אופן ההכנה
מערבבים את הקמח עם השמרים, המלח והסוכר. מוסיפים את הביצה, המים והשמן ולשים יחד לבצק אחיד וגמיש. מכסים במגבת לחה ומניחים לתפוח כשעה.
מערבבים היטב את כל חומרי המלית לקבלת תערובת אחידה. יוצרים מהבצק כדורים קטנים. משטחים כל כדור ומניחים על מחציתו ממלית הבשר. מקפלים למעין חצי סהר ומהדקים היטב עם קצות האצבעות. מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. לאחר שמסיימים את הבצק ו/או את המלית מברישים את פני הסהרונים שבתבנית בביצה הטרופה. מפזרים מעל מעט מלח גס ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-25 דקות.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון