הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג קמח לבן
1 ביצה בטמפרטורת החדר
¾ כוס מים פושרים
1 כף שמרים
1 כף סוכר
קורט מלח
3 כפות שמן
למלית: 300 גרם בשר בקר טחון
½ בצל קצוץ דק מאד
1 שן שום קצוצה דק מאד
1 כפית מלח
¾ כפית פלפל שחור
עלי זעתר טריים מענף אחד
לציפוי: 1 ביצה טרופה
מלח גס
אופן ההכנה
מערבבים את הקמח עם השמרים, המלח והסוכר. מוסיפים את הביצה, המים והשמן ולשים יחד לבצק אחיד וגמיש. מכסים במגבת לחה ומניחים לתפוח כשעה.
מערבבים היטב את כל חומרי המלית לקבלת תערובת אחידה. יוצרים מהבצק כדורים קטנים. משטחים כל כדור ומניחים על מחציתו ממלית הבשר. מקפלים למעין חצי סהר ומהדקים היטב עם קצות האצבעות. מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. לאחר שמסיימים את הבצק ו/או את המלית מברישים את פני הסהרונים שבתבנית בביצה הטרופה. מפזרים מעל מעט מלח גס ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-25 דקות.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון