הוראות הכנה
מרכיבים
12 פירות יבשים מכל סוג: תאנים, משמשים, שזיפים מגולענים
2 בצלים פרוסים
מעט שמן לטיגון
½ ליטר בירה כהה
2-3 מקלות קינמון
מלח ופלפל
למלית: 750 גרם בשר טלה טחון
2 בצלים קצוצים דק
חופן צנוברים קלויים
מעט שמן לטיגון
מלח ופלפל
למשרה: 2 כפות דבש
½ כוס מיץ לימון
½ כפית קינמון
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל הקצוץ במעט שמן עד להזהבה. מצננים ומעבירים לקערה יחד עם שאר חומרי המלית ומערבבים.
חורצים כיסים בפירות היבשים. מערבבים את חומרי המשרה ומשרים את הפירות היבשים כחצי שעה. ממלאים את הפירות בתערובת הבשר ומהדקים.
מזהיבים במחבת עמוקה, במעט שמן ,את פרוסות הבצל. מסדרים את הפירות הממולאים על הבצל. מוסיפים בירה, מעט מים, שארית המשרה, מלח ופלפל ומקלות קינמון. מביאים לרתיחה עדינה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה.
מגישים על מצע אורז עם מעט רוטב מהמחבת.
מגיש:
מקור: שף מנחם נוי ממסעדת סוזאנה
שתף את המתכון