הוראות הכנה
מרכיבים
לציפס המותפח
2 תפוא"ד גדולים על קליפתם מנוקים וחתוכים לפרוסות דקות מאוד
לבלילה :
1/2כוסות קמח תופח
1/2 כוס בירה שחורה
מלח
פלפל
1/2 כף חרדל לא חובה
1 ביצה
שמן עמוק לטיגון
לטחינה:
1/2 כוס טחינה גולמית (היונה, או קראוון)
מיץ מלימון טרי (אחד, או שניים)
1/2 כוס מים
3 שיני שום כתושות
חופן פטרוזיליה טריה קצוצה (לא חובה)
חופן כוסברה טריה קצוצה (לא חובה)
מלח
לערבב היטב עד קבלת עיסה לבנה אחידה
לפיתה:
לסלט החריף
המצרכים
3/4 כוס רסק עגבניות
1/4 כוס מים
1/2 כפית אריסה או רוטב חריף
1/2 פלפל ירוק חריף
2 שיני שום , כתוש
1 כפית מיץ לימון
1 כף פטרוזיליה , קצוץ דק
אופן ההכנה
לציפס
1. פורסים את תפוא"ד על קליפתם כמה שיותר דק לפרוסות לאורך התפוח
2. מערבבים את כל חומרי הבלילה ומשהים כ 10 דקות באם היא דלילה מדי יש
להוסיף מעט קמח.באם עבה מדי להוסיף מעט מים.
3. מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק
4. טובלים כל פרוסת תפוח בבלילה מכניסים לשמן עד שהן תופחות ומזהיבות
(באם השמן יהיה חם מדי הציפוי יטגן אבל התפוח אדמה לא אז צריך להשגיח
ולהנמיך מעט את האש).
לרוטב החריף
1.בסיר בינוני, לשלב את כל המרכיבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים לחום נמוך ומבשלים במשך 20דקות ומקררים לחם החדר
להכנת הכריך
בפיתה טריה פותחים את החלק העליון וזולפים פנימה כפית וחצי טחינה 2 - 3 ציפסים מצופים
מעל שופכים כף מהרוטב ונהנים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון