הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילו קמח
4 כוסות מים פושרים
1 אבקת אפיה
כף סוכר
כף מלח (אפשר להוסיף לפי הטעם)
3 כפות גדושות של שמרים יבשים
ניתן להוסיף קצח(חבה סודה למי שאוהב)
אופן ההכנה
להשרות את השמרים בקערה עם הסוכר עד שיתססו
להוסיף את המלח הקמח אבקת האפיה
וללוש טוב לתת לנוח כ10 דקות ושוב ללוש (כמו במתכון הקובנה)
הבצק צריך להיות רטוב ודביק לא נוזלי מידי
לתת לבצק לתפוח ושוב ללוש הנפח יקטן שוב פעם
לאחר התפיחה השניה כאשר הקערה מלאה בבצק
לקחת את החלק התחתון של הסיר ולשים מעט מרגרינה (קצה של סכין)
להרטיב את הידיים אפשר תחת ברז או קערה עם מים
לקחת חופן בצק מלא ולשטח אותו בעזרת הידים הרטובות על הסיר , אפשר גם מחוץ לאש עד שמתרגלים לא להשרף
לשים מלמעלה את המכסה עם גוף החימום ולהשגיח שלא ישרף
האש צריכה להיות מאוד נמוכה
לשים במגבת ולכסות.
ניתן להקפיא את הפיתות ולהשתמש כבסיס נהדר וטעים לפיצה
מצוין עם מרק תימני חילבה
מגיש:
מקור: דודה מזל
שתף את המתכון