הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים טריים
½3 כוסות מים
1 כפית מלח
מעט שמן לשימון התבנית
מעט קמח לקימוח שולחן עבודה
תבנית
אופן ההכנה
1. להמיס את השמרים ב-2 כפות מים פושרים, ולהניח להכפלת הנפח
2. בקערה שמים את הקמח והמלח ולהוסיף את השמרים שתפחו
3. להתחיל ללוש את הבצק ותוך כדי לישה, להוסיף את שארית המים
4. להניח בצד להתפחה מכוסה במגבת להכפלת הנפח
5. לכדרר כדורים מהבצק
6. לפזר מעט קמח מעל שולחן עבודה לפתוח כל כדור לעלה דק
7. להניח את הפיתה על תבנית משומנת לאפות בגריל כ- 10-5 דקות עד שמתקבלות בועות
ומעט גוון חום ולהפוך לצד השני
7. בתאבון
מגיש:
מקור: יעל התמניה
שתף את המתכון