הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 קילו קמח
1 שקית שמרית או כף וחצי שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כף מלח
2 וחצי כוסות (600 מ"ל) מים פושרים
עוד מעט קמח, לקימוח
למלית זעתר:
זעתר, שמן זית, מיץ לימון. מלח גס לפיזור.
אופן ההכנה
אופן הכנה:
1. מגלגלים את הבצק לכדורים, משמנים בתרסיס שמן ומניחים למנוחה של 20 דקות.
2. מחממים תנור ל-190 מעלות.
3. מרדדים לפיתות עגולות ושטוחות, ומניחים באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
4. מערבבים יחד זעתר עם שמן זית ומיץ לימון לקבלת ממרח. מורחים כף מתערובת הזעתר
על כל פיתה ומפזרים מלח גס מעל.
5. אופים עד להזהבה (בלי התפחה נוספת). מוציאים ומטפטפים עוד קצת שמן זית מעל.
מגישים חם.
מגיש:
מקור: קארין גורן
שתף את המתכון