הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח רגיל
25 גרם ( ½ קוביה) שמרים טריים
3 בצלים פרוסים דק וקצוצים
1 כפית סוכר
½ ליטר מים (בחורף פושרים, בקיץ בטמפרטורת החדר)
זעתר טחון (מעורב עם שומשום ועם סומק - לפי הטעם
שמן זית
אופן ההכנה
שמים את הקמח בקערה ומפוררים עליו את השמרים. אין צורך בהתפחה בשלב זה.
מוסיפים את הסוכר, המלח והמים.
לשים בידיים 12-15 דקות, עד שמתקבל בצק חלק ולא דביק. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים.
לוקחים חתיכה מהבצק ומגלגלים אותה לכדור בין כפות הידיים, הבצק מונח על כף יד אחת פרושה, והיד השניה מעוגלת ומעצבת את צורת הכדור, שתחתיתו נשארת שטוחה.
ממשיכים להכין כך את כל הכדורים ומניחים לתפיחה כ- 10 דקות.
מרדדים את הכדורים במערוך על משטח מקומח קלות עד שנוצרים עיגולים בגודל של פיתות. דוקרים את הכדורים במזלג.
מחממים את התנור לחום בינוני גבוה 200 מעלות ומשמנים תבנית של תנור.
מערבבים את אבקת הזעתר הבצל עם כמה כפות שמן זית ומפזרים את העיסה על הפיתות.
מניחים את הפיתות בתנור ואופים כ-15 דקות עד שהפיתות מזהיבות.
מגיש:
מקור: אבולעפיה
שתף את המתכון