חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פיתות עם זעתר ובצל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אפשר לשתמש בבצק בתור תחתית לאפית פיצות אישיות.
פיתות עם זעתר ובצל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אפשר לשתמש בבצק בתור תחתית לאפית פיצות אישיות.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח רגיל
25 גרם ( ½ קוביה) שמרים טריים
3 בצלים פרוסים דק וקצוצים
1 כפית סוכר
½ ליטר מים (בחורף פושרים, בקיץ בטמפרטורת החדר)
זעתר טחון (מעורב עם שומשום ועם סומק - לפי הטעם
שמן זית
אופן ההכנה
שמים את הקמח בקערה ומפוררים עליו את השמרים. אין צורך בהתפחה בשלב זה.
מוסיפים את הסוכר, המלח והמים.
לשים בידיים 12-15 דקות, עד שמתקבל בצק חלק ולא דביק. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים.
לוקחים חתיכה מהבצק ומגלגלים אותה לכדור בין כפות הידיים, הבצק מונח על כף יד אחת פרושה, והיד השניה מעוגלת ומעצבת את צורת הכדור, שתחתיתו נשארת שטוחה.
ממשיכים להכין כך את כל הכדורים ומניחים לתפיחה כ- 10 דקות.
מרדדים את הכדורים במערוך על משטח מקומח קלות עד שנוצרים עיגולים בגודל של פיתות. דוקרים את הכדורים במזלג.
מחממים את התנור לחום בינוני גבוה 200 מעלות ומשמנים תבנית של תנור.
מערבבים את אבקת הזעתר הבצל עם כמה כפות שמן זית ומפזרים את העיסה על הפיתות.
מניחים את הפיתות בתנור ואופים כ-15 דקות עד שהפיתות מזהיבות.
מגיש: gilai
מקור: אבולעפיה
שתף את המתכון