הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות חלב קוקוס משומר לא-ממותק
4 ביצים גדולות
¾ כוס סוכר
½ כפית תמצית וניל (אמיתית, לא "בטעם וניל"!)
קורט מלח
עלי נענע, לקישוט
מי ברז
אופן ההכנה
הכנת הקרמל:
מחממים סיר קטן וכבד על אש קטנה ומוסיפים ½ כוס סוכר. מחממים תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר משחים. מוסיפים 2-3 כפות מים (להזהר, זה מבעבע) ומערבבים עד להמסת הסוכר במים, תוך כדי נענוע קל של הסיר.
לאחר כשתי דקות יש לשפוך מעט קרמל לציפוי תחתיתן של 5 קעריות סופלה אישיות.
הכנת הפלאן:
מערבבים בסיר קטן את חלב הקוקוס, קורט מלח ו ¼ כוס סוכר על אש קטנה עד המסת הסוכר. מסירים מהאש ומקררים מעט.
מערבבים את הביצים עם תמצית הוניל בקערה גדולה . מוסיפים בהדרגה את חלב הקוקוס, תוך כדי בחישה. מוזגים בזהירות לתוך קעריות הסופלה. מניחים את קעריות הסופלה על תבנית אפיה גדולה, וממלאים את תבנית האפיה עד מחציתה במים רותחים, תוך זהירות שלא למזוג לתוך קעריות הפלאן. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180°c , ומאדים במשך כ-35 דקות (תלוי בתנור).
מוציאים מהתנור, משהים מספר דקות בחוץ להתקררות, בעזרת סכין חדה מפרידים את הפלאן מהכלי והופכים על צלחת להגשה אישית. מקשטים בעזרת עלי נענע (אפשר גם פירות טריים חתוכים) ומגישים. ניתן להגיש מיד (חם) או להניח במקרר כחצי שעה עד שעה ולהגיש קר.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון