חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פלאן- קרם קרמל מצויין
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פלאן זה קרם מצויין שמכינים בדרך כלל בכלים אישיים מפיירקס שלמטה יש סירופ קרמל ואז הופכים אותו והקרמל נשפך על הקרם.
פלאן- קרם קרמל מצויין
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פלאן זה קרם מצויין שמכינים בדרך כלל בכלים אישיים מפיירקס שלמטה יש סירופ קרמל ואז הופכים אותו והקרמל נשפך על הקרם.
הוראות הכנה
מרכיבים
20 גרם חמאה
5 כפות סוכר
3-4 כפות מים
4 ביצים
1 שקית סוכר וניל
400 מ"ל חלב
אופן ההכנה
ממיסים חמאה על מחבת (לא טפלון), מוסיפים לחמאה המומסת 5 כפות סוכר ו3 כפות המים ונותנים לסוכר להנמס תוך כדי ערבוב ולהתחיל לקבל צבע חום בהיר. (חשוב מאוד לא לשרוף את הסוכר).
מעבירים לכלים האישיים שעמידים בחום.
מחממים תנור אפייה לחום של 180 מעלות
מקציפים את 4 הביצים עם שקית סוכר הוניל.
בתוך הסיר שבו הכנו את הקרמל שופכים את החלב ונותנים לו לרתוח(רעיון זה אני המצאתי וזה בא במטרה לנצל את כל שאריות הקרמל שנשאר על הסיר מבלי לפגוע ולקבל טעם מר לקרם.)
שהחלב רתח שופכים את התערובת של החלב על הביצים תוך כדי ערבוב לא מהיר כדי שלא יווצר הרבה קצף.
מסננים את הבלילה ומכניסים אותה לכלים האישים עם הקרמל.
מכניסים את התבניות לתוך תבנית גדולה יותר ומכניסים לתבנית הגדולה מים בגובה חצי מגובה הכלים.
(אני ממליץ לתת לזה בהתחלה להיות בתנור עם נייר אלומניום ולקראת הסוף להוציא את נייר האלומניום כדי שהקרם לא ישרך מלמטה.)
מכניסים לתנור עד שהקרם יציב למגע יד.
נותנים לו להתקרר ואז מכניסים למקרר
עוברים עם סכין חדה מסביב לכלים
בתנועה אחת חדה הופכים את הכלי על צלחת ההגשה ומגישים.
מגיש:
מקור: ספרד
שתף את המתכון