הוראות הכנה
מרכיבים
4 ליטר חלב מלא טרי
9 כפות גדושות סוכר
9 ביצים
2 כפיות תמצית וניל אמיתית
לקראמל:
½ כוס סוכר
אופן ההכנה
1. שמים את כל חומרי הפלאן בקערה ומקציפים עם מטרפה או מיקסר כחמש דקות
2. לוקחים כלי עגול חסין חום ומפזרים בתחתיתו חצי כוס סוכר. מכניסים את הכלי עם הסוכר לתנור שחומם מראש לחום של 180°c עד שהסוכר נמס לגמרי ומקבל בצע חום ענברי
3. מוציאים את התבנית מהתנור ויוצקים פנימה בעדינות את תערובת הפלאן. מכסים בנייר כסף
4. מחזירים לתנור (עדיין 180 מעלות) ואופים כ-25-30 דקות. מוציאים ומקררים מעט
5. הופכים את התבנית על צלחת הגשה גדולה. מגישים עם קצפת לא מתוקה וריבת חלב
6. בתאבון
מגיש:
מקור: ישראל אהרוני
שתף את המתכון