הוראות הכנה
מרכיבים
300 גרם גרגרי חומוס יבשים (עדיף הזן הקטן)
1 כפית כמון מזרחי
1 כפית טימין יבש
1/4 כפית פלפל לבן טחון.
2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
1 כף קמח
1 שן שום מעוכה.
מים להשריה ובשול.
שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה
לברור ולשטוף את גרגרי החומוס - יום לפני הטיגון.
להעביר לכלי עם מים נקיים לכסות את גרגרי החומוס במים בגובה כפול מגובה הגרגירים.
להשאיר להשרייה למשך הלילה במקרר.
למחרת:
לשמור 1/2 עד 3/4 כוס ממי ההשרייה בכוס נפרדת.
לטחון במכונת בשר (טחינה גסה מספיקה) להוסיף את התבלינים ומי הבישול והקמח.
הערה:
מומלץ להשאיר את התערובת המוכנה לספיגת טעמים והתייצבות (כ1/2 שעה) במקרר.
ליצור כדורי פלאפל (במכשיר )
לטגן בשמן עמוק וחם -עד קבלת גוון זהוב משני הצדדים של כדור הפלאפל.
אם השתמשתם במכשיר לכדורי הפלאפל - יתקבלו כ-40 כדורים.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון