חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פלאפל וציפס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פלאפל וציפס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
גרגרי חומוס מושרים במים
פלפל ירוק חריף
שום
כוסברה
כמון
מלח
בצל קצוץ דק
סודה לשתייה
שמן לטיגון עמוק
לצ'יפס:
תפוחי אדמה
½ כוס קמח
4 כפות מים
מלח
סודה לשתייה
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
משרים חומוס בהרבה מים ל-24 שעות במקרר. מסננים ומעבירים לקערה. מוסיפים פלפל ירוק חריף טרי, שום וכוסברה טרייה ומערבבים. טוחנים את התערובת במטחנת בשר. מוסיפים כמון, מלח, מעט סודה לשתייה ומעט מים ולשים בידיים לעיסה אחידה. מוסיפים בצל קצוץ דק מאוד ולשים שוב.
מחממים סיר שמן לטיגון עמוק. צרים כדורי פלפל במכשיר המיועד לכך, או בידיים. את הכדורים שצרים בידיים אפשר לגלגל בשומשום לפני הטיגון. מטגנים עד שהכדורים מזהיבים.
לצ'יפס:קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לעיגולים דקים. מכינים בלילה חלקה מהקמח, המים, מעט מלח ומעט אבקת סודה לשתייה. מחממים שמן לטיגון עמוק. טובלים את פרוסות תפוחי האדמה בבלילה ומטגנים בשמן החם עם שהן תפוחות וזהובות.
ההגשה: מגישים את הפלפל והצ'יפס בפיתות, עם חומוס, טחינה, סלט ירקות, בצל חי, כרוב כבוש, פטרוזיליה, חמוצים.
מגיש: GERI
מקור:
שתף את המתכון