הוראות הכנה
מרכיבים
גרגרי חומוס מושרים במים
פלפל ירוק חריף
שום
כוסברה
כמון
מלח
בצל קצוץ דק
סודה לשתייה
שמן לטיגון עמוק
לצ'יפס:
תפוחי אדמה
½ כוס קמח
4 כפות מים
מלח
סודה לשתייה
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
משרים חומוס בהרבה מים ל-24 שעות במקרר. מסננים ומעבירים לקערה. מוסיפים פלפל ירוק חריף טרי, שום וכוסברה טרייה ומערבבים. טוחנים את התערובת במטחנת בשר. מוסיפים כמון, מלח, מעט סודה לשתייה ומעט מים ולשים בידיים לעיסה אחידה. מוסיפים בצל קצוץ דק מאוד ולשים שוב.
מחממים סיר שמן לטיגון עמוק. צרים כדורי פלפל במכשיר המיועד לכך, או בידיים. את הכדורים שצרים בידיים אפשר לגלגל בשומשום לפני הטיגון. מטגנים עד שהכדורים מזהיבים.
לצ'יפס:קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לעיגולים דקים. מכינים בלילה חלקה מהקמח, המים, מעט מלח ומעט אבקת סודה לשתייה. מחממים שמן לטיגון עמוק. טובלים את פרוסות תפוחי האדמה בבלילה ומטגנים בשמן החם עם שהן תפוחות וזהובות.
ההגשה: מגישים את הפלפל והצ'יפס בפיתות, עם חומוס, טחינה, סלט ירקות, בצל חי, כרוב כבוש, פטרוזיליה, חמוצים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון