הוראות הכנה
מרכיבים
המצרכים:
1 ק"ג גרגירי פול מצרי מושרים במים קרים
2 בצלים חתוכים לרבעים
5 שיני שום קלופות
2 פלפלים ירוקים חריפים מנוקים
1 כף גרגירי כוסברה כתושים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
להכנת העריסה:
250 גר' פלפלים יבשים אדומים מנוקים
6 שיני שום
2 לימונים שלמים עם הקליפה הלבנה
כף כמון טחון
מלח
פלפל שחור
¾ כוס שמן זית
מעט אבקת פלפל אדום חריף
אופן ההכנה
טוחנים את התערובת במטחנת בשר ומחלקים אותה לשניים.
ל"ירוק" מוסיפים:
2 כוסות כוסברה קצוצה
רבע כוס נענע קצוצה
ל"אדום" מוסיפים:
1 כוס עריסה - מתכון בהמשך
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
הכנה:
צרים מהתערובות בידיים רטובות כדורים שטוחים מעט. מניחים על מגש.
שמים במחבת שמן זית בגובה של קצת יותר מסנטימטר. מחממים את השמן וכשהוא חם מכניסים פנימה את קציצות הפלאפל. צריך להקפיד שהשמן לא יהיה חם מדי, אחרת הקציצות ישרפו בחוץ ויהיו נאות בפנים. אסור גם שיהיה קר מידי, אחרת הקציצות תצאנה ספוגות שמן ולא פריכות.
מטגנים עד שהן ממש שחומות יפה.
ההכנה לעריסה:
משרים את הפלפלים במים לרבע שעה.
טוחנים במטחנת בשר עם שאר החומרים.
מערבבים ומוסיפים את השמן ופלפל חריף ושומרים בצנצנת זכוכית
מגיש:
מקור: אהרוני
שתף את המתכון