חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פלאפל ירוק ואדום עם עריסה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פלאפל ירוק ואדום עם עריסה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
המצרכים:
1 ק"ג גרגירי פול מצרי מושרים במים קרים
2 בצלים חתוכים לרבעים
5 שיני שום קלופות
2 פלפלים ירוקים חריפים מנוקים
1 כף גרגירי כוסברה כתושים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
להכנת העריסה:
250 גר' פלפלים יבשים אדומים מנוקים
6 שיני שום
2 לימונים שלמים עם הקליפה הלבנה
כף כמון טחון
מלח
פלפל שחור
¾ כוס שמן זית
מעט אבקת פלפל אדום חריף
אופן ההכנה
טוחנים את התערובת במטחנת בשר ומחלקים אותה לשניים.
ל"ירוק" מוסיפים:
2 כוסות כוסברה קצוצה
רבע כוס נענע קצוצה
ל"אדום" מוסיפים:
1 כוס עריסה - מתכון בהמשך
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
הכנה:
צרים מהתערובות בידיים רטובות כדורים שטוחים מעט. מניחים על מגש.
שמים במחבת שמן זית בגובה של קצת יותר מסנטימטר. מחממים את השמן וכשהוא חם מכניסים פנימה את קציצות הפלאפל. צריך להקפיד שהשמן לא יהיה חם מדי, אחרת הקציצות ישרפו בחוץ ויהיו נאות בפנים. אסור גם שיהיה קר מידי, אחרת הקציצות תצאנה ספוגות שמן ולא פריכות.
מטגנים עד שהן ממש שחומות יפה.
ההכנה לעריסה:
משרים את הפלפלים במים לרבע שעה.
טוחנים במטחנת בשר עם שאר החומרים.
מערבבים ומוסיפים את השמן ופלפל חריף ושומרים בצנצנת זכוכית
מגיש: dor_il
מקור: אהרוני
שתף את המתכון