חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פלאפל קינואה אפוי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הכי טוב להכין את הפלאפלים מקינואה רכה מאוד, כמעט דייסתית. כדי לקבל אותה בתצורה הנכונה אפשר להשרות את הקינואה במים למשך חצי שעה או יותר לפני הבישול ואז לבשל אותה בכמות גדולה יחסית של מים. אם אין לכם סבלנות או זמן להשרייה - לא נורא.
פלאפל קינואה אפוי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הכי טוב להכין את הפלאפלים מקינואה רכה מאוד, כמעט דייסתית. כדי לקבל אותה בתצורה הנכונה אפשר להשרות את הקינואה במים למשך חצי שעה או יותר לפני הבישול ואז לבשל אותה בכמות גדולה יחסית של מים. אם אין לכם סבלנות או זמן להשרייה - לא נורא.
הוראות הכנה
מרכיבים
לקינואה:
1 כוס קינואה (מודדים לפני בישול), מושרית במים 1/2 שעה או יותר ומסוננת
1.5 כוסות מים
מלח ים
לקציצות:
קינואה מבושלת
1 כוס דחוסה של ירוקים. אני השתמשתי באלה שצומחים עכשיו בגינה: פטרוזיליה, כוסברה, רוקט, בצל ירוק, עלי שום ירוק, עלי שומר ואפשר לגוון עם בזיליקום, נענע, שמיר, מנגולד או מה שאוהבים
1 ביצה
1/2 כוס פרמזן מגורר
2 כפות שמן זית + עוד קצת לזילוף
אופן ההכנה
מבשלים את הקינואה: מסננים את הקינואה ממי ההשריה שלה ומעבירים אותה לסיר. מוסיפים כוס וחצי מים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה עד שהקינואה רכה מאוד ודייסתית (בערך 20 דקות או קצת יותר אם לא ממש רכה ודביקה). אם נגמרים המים והקינואה עוד לא רכה אפשר להוסיף 1/4 כוס מים רותחים ולהמשיך בבישול.
מוסיפים לקינואה המבושלת מלח ומערבבים. (לא מוסיפים מלח לפני הבישול כי הוא מונע מהקינואה להתרכך).
מעבירים את הקינואה המבושלת לקערה גדולה ומניחים לה להתקרר לטמפרטורת החדר.
מכינים את הקציצות: קוצצים את כל הירוקים במעבד מזון. מוסיפים את הירוקים הקצוצים לקערה עם הקינואה.
מוסיפים ביצה, פרמזן, שמן זית ומלח אם צריך ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
מרפדים תבנית בנייר אפיה.
יוצרים מתערובת הקינואה קציצות כדוריות-פחוסות לא גדולות. אם התערובת רכה מאוד אפשר להרטיב קצת את כפות הידיים במים.מסדרים את הקציצות בתבנית. מזלפים עליהן מעט שמן זית. אופים כ-15 דקות, בתנור שחומם מראש לטמפ' גבוהה, עד שהקציצות משחימות. אוכלים חם, אפשר עם יוגורט, שמנת חמוצה או טחינה. הקציצות טעימות גם כשהן מתקררות.
מגיש: ronidh
מקור:
שתף את המתכון