הוראות הכנה
מרכיבים
לקינואה:
1 כוס קינואה (מודדים לפני בישול), מושרית במים 1/2 שעה או יותר ומסוננת
1.5 כוסות מים
מלח ים
לקציצות:
קינואה מבושלת
1 כוס דחוסה של ירוקים. אני השתמשתי באלה שצומחים עכשיו בגינה: פטרוזיליה, כוסברה, רוקט, בצל ירוק, עלי שום ירוק, עלי שומר ואפשר לגוון עם בזיליקום, נענע, שמיר, מנגולד או מה שאוהבים
1 ביצה
1/2 כוס פרמזן מגורר
2 כפות שמן זית + עוד קצת לזילוף
אופן ההכנה
מבשלים את הקינואה: מסננים את הקינואה ממי ההשריה שלה ומעבירים אותה לסיר. מוסיפים כוס וחצי מים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה עד שהקינואה רכה מאוד ודייסתית (בערך 20 דקות או קצת יותר אם לא ממש רכה ודביקה). אם נגמרים המים והקינואה עוד לא רכה אפשר להוסיף 1/4 כוס מים רותחים ולהמשיך בבישול.
מוסיפים לקינואה המבושלת מלח ומערבבים. (לא מוסיפים מלח לפני הבישול כי הוא מונע מהקינואה להתרכך).
מעבירים את הקינואה המבושלת לקערה גדולה ומניחים לה להתקרר לטמפרטורת החדר.
מכינים את הקציצות: קוצצים את כל הירוקים במעבד מזון. מוסיפים את הירוקים הקצוצים לקערה עם הקינואה.
מוסיפים ביצה, פרמזן, שמן זית ומלח אם צריך ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
מרפדים תבנית בנייר אפיה.
יוצרים מתערובת הקינואה קציצות כדוריות-פחוסות לא גדולות. אם התערובת רכה מאוד אפשר להרטיב קצת את כפות הידיים במים.מסדרים את הקציצות בתבנית. מזלפים עליהן מעט שמן זית. אופים כ-15 דקות, בתנור שחומם מראש לטמפ' גבוהה, עד שהקציצות משחימות. אוכלים חם, אפשר עם יוגורט, שמנת חמוצה או טחינה. הקציצות טעימות גם כשהן מתקררות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון