חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פלאפל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אני תמיד קונה כמות גדולה של חומוס יבש, משרה ומקפיאה, brכך שלא צריך לחכות הרבה כשמתחשק פלאפל brוכשמפשירים יש צורך לייבש היטב את הגרגרים משאריות מים וקרח br
פלאפל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אני תמיד קונה כמות גדולה של חומוס יבש, משרה ומקפיאה, brכך שלא צריך לחכות הרבה כשמתחשק פלאפל brוכשמפשירים יש צורך לייבש היטב את הגרגרים משאריות מים וקרח br
הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג גרגרי חומוס (עדיף הסוג הפשוט - לא הלבן)
2 כוסות פטרוזיליה קצוצה דק (או 1 פטרוזיליה ו-1 כוסברה)
4-5 שיני שום כתושות
½ כפית מלח
½ כפית פלפל
½ כפית כמון
1 בצל גדול חתוך לרבעים
1 כפית אבקת אפיה / סודה לשתיה
שמן לטיגון עמוק - עדיף שמן קנולה
סיר לטיגון עמוק
אופן ההכנה
1. להשרות במים קרים את החומוס למשך 12 שעות
2. לסנן היטב את החומוס , שלא יהיה רטוב
3. לטחון את החומוס עם הבצל במכונת בשר - פעם אחת
4. להוסיף את כל המצרכים - חוץ מאבקת האפיה
5. להניח בצד לחצי שעה (אם מטגנים מאוחר יותר וחייבים לשים במקרר, להוציא שעה לפני הטיגון)
6. להוסיף את אבקת האפיה ולערבב היטב
7. לחמם את השמן לחום גבוה ולהנמיך מעט את החום
8. ליצור כדורים קטנים (רצוי לא גדולים מדי הזקוקים לזמן ממושך של טיגון) ולטגן עד שמתקבל צבע זהוב כהה
9. להוציא לכלי מרופד במגבת ניר
10. בתאבון
פלאפל מחשי
פירוש המילה מחשי הוא ממולא, אלו קציצות מטוגנות של עיסת פלאפל, ממולאות במילוי של בצל מטוגן עם תבלינים ולעתים גם עם בשר. הקציצות גדולות בהרבה מכדורי פלאפל רגילים (קוטרן כעשרה סנטימטרים). המאכל נפוץ במיוחד בתקופת חודש הרמדאן, אז הוא מהווה חלק מהאיפטאר (ארוחת שבירת הצום בערב בחודש הרמדאן). בישראל אפשר למצוא אותו בעיקר ביישובים ערביים ישראלים ובמזרח ירושלים.
מגיש: סיטרין
מקור:
שתף את המתכון