הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג גרגרי חומוס (עדיף הסוג הפשוט - לא הלבן)
2 כוסות פטרוזיליה קצוצה דק (או 1 פטרוזיליה ו-1 כוסברה)
4-5 שיני שום כתושות
½ כפית מלח
½ כפית פלפל
½ כפית כמון
1 בצל גדול חתוך לרבעים
1 כפית אבקת אפיה / סודה לשתיה
שמן לטיגון עמוק - עדיף שמן קנולה
סיר לטיגון עמוק
אופן ההכנה
1. להשרות במים קרים את החומוס למשך 12 שעות
2. לסנן היטב את החומוס , שלא יהיה רטוב
3. לטחון את החומוס עם הבצל במכונת בשר - פעם אחת
4. להוסיף את כל המצרכים - חוץ מאבקת האפיה
5. להניח בצד לחצי שעה (אם מטגנים מאוחר יותר וחייבים לשים במקרר, להוציא שעה לפני הטיגון)
6. להוסיף את אבקת האפיה ולערבב היטב
7. לחמם את השמן לחום גבוה ולהנמיך מעט את החום
8. ליצור כדורים קטנים (רצוי לא גדולים מדי הזקוקים לזמן ממושך של טיגון) ולטגן עד שמתקבל צבע זהוב כהה
9. להוציא לכלי מרופד במגבת ניר
10. בתאבון
פלאפל מחשי
פירוש המילה מחשי הוא ממולא, אלו קציצות מטוגנות של עיסת פלאפל, ממולאות במילוי של בצל מטוגן עם תבלינים ולעתים גם עם בשר. הקציצות גדולות בהרבה מכדורי פלאפל רגילים (קוטרן כעשרה סנטימטרים). המאכל נפוץ במיוחד בתקופת חודש הרמדאן, אז הוא מהווה חלק מהאיפטאר (ארוחת שבירת הצום בערב בחודש הרמדאן). בישראל אפשר למצוא אותו בעיקר ביישובים ערביים ישראלים ובמזרח ירושלים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון