חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פלאצנטה (שטרודל) אלע רומנה אורגינל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פלאצנטה השטרודל הרומני הנודע במילוי גבינה מתוק, מלוח, עם תפוחי עץ, אופרי אחר brזה טעים זה מדהים בן דוד רחוק של הבויוס הטורקי או השטרודל הוינאי
פלאצנטה (שטרודל) אלע רומנה אורגינל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פלאצנטה השטרודל הרומני הנודע במילוי גבינה מתוק, מלוח, עם תפוחי עץ, אופרי אחר brזה טעים זה מדהים בן דוד רחוק של הבויוס הטורקי או השטרודל הוינאי
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק הפלאצנטה:
500 גר' קמח
1/4 כוס שמן
2 כוסות מים
קורט מלח
1 כפית סוכר
למלית גבינה מלוחה:
1 ק"ג גבינה מסוג חמד, או כנען, או דומה
1/2 ק"ג גבינה צהובה מגורדת
3 ביצים
1 כפית מלח
למלית גבינה מתוקה
1 ק"ג גבינה מסוג חמד, או כנען, או דומה מפוררת
1/2 ק"ג גבינה לבנה למריחה
2 שקיות סוכר וניל
3 כפות צימוקים (לא הכרחי)
3 ביצים
1 כפית מלח
למלית תפוח עץ:
קילו וחצי תפוחי עץ ירוקים קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 2 מ'מ בערך.
100 גר' צימוקים
1 כוס סוכר
1 כפית אבקת קינמון
קליפה מגוררת של ½ לימון
100 גרם שקדים קלויים וטחונים גס
מערבבים את כל החומרים יחד
לפיזור על הבצק:
150 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים
80 גר' חמאה מומסת
אופן ההכנה
אופן הכנת בצק הפלאצנטה
1.לשים את כל החומרים יחד כ- 7 דקות, עד שמתקבל בצק עדין וחלק לגמרי.
2. מחלקים לשני כדורים עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים אותו בצד
למנוחה כשעה בטפ' החדר.
אופן הכנת הפלאצנטה
1.מניחים על השולחן מפה או סדין ומקמחים.
2.מרדדים את הבצק בעזרת מארוך עד כמה שאפשר, ואז ממשיכים למתוח את הבצק
בידים מקומחות או משומנות עד לעובי הכי דק שאפשר. גודל הבצק צריך להיות בערך 60X60 ס"מ
למילוי תפוחים:
3.מפזרים על הבצק חמאה מומסת ואגוזי לוז טחונים גס.
4.מסדרים בהתחלת הבצק את כל מלית תפוחי העץ ומגלגלים בעזרת מפה או סדין
לרולדה.
5.מורידים את קצוות הבצק ומניחים את רולדת הבצק על מגש עם נייר אפייה.
אופים בתנור מחומם מראש ל 200°c כ- 25 דקות.
6.מיד בסיום האפייה מורחים את השטרודל בחמאה מומסת ומצננים.
7.מפזרים אבקת סוכר ומגישים עם גלידת וניל.
למלית גבינה מלוחה או מתוקה
מערבבים את כל חומרי המלית וחוזרים על סעיפים 3.4.5.6
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון