הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק הפלאצנטה:
500 גר' קמח
1/4 כוס שמן
2 כוסות מים
קורט מלח
1 כפית סוכר
למלית גבינה מלוחה:
1 ק"ג גבינה מסוג חמד, או כנען, או דומה
1/2 ק"ג גבינה צהובה מגורדת
3 ביצים
1 כפית מלח
למלית גבינה מתוקה
1 ק"ג גבינה מסוג חמד, או כנען, או דומה מפוררת
1/2 ק"ג גבינה לבנה למריחה
2 שקיות סוכר וניל
3 כפות צימוקים (לא הכרחי)
3 ביצים
1 כפית מלח
למלית תפוח עץ:
קילו וחצי תפוחי עץ ירוקים קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 2 מ'מ בערך.
100 גר' צימוקים
1 כוס סוכר
1 כפית אבקת קינמון
קליפה מגוררת של ½ לימון
100 גרם שקדים קלויים וטחונים גס
מערבבים את כל החומרים יחד
לפיזור על הבצק:
150 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים
80 גר' חמאה מומסת
אופן ההכנה
אופן הכנת בצק הפלאצנטה
1.לשים את כל החומרים יחד כ- 7 דקות, עד שמתקבל בצק עדין וחלק לגמרי.
2. מחלקים לשני כדורים עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים אותו בצד
למנוחה כשעה בטפ' החדר.
אופן הכנת הפלאצנטה
1.מניחים על השולחן מפה או סדין ומקמחים.
2.מרדדים את הבצק בעזרת מארוך עד כמה שאפשר, ואז ממשיכים למתוח את הבצק
בידים מקומחות או משומנות עד לעובי הכי דק שאפשר. גודל הבצק צריך להיות בערך 60X60 ס"מ
למילוי תפוחים:
3.מפזרים על הבצק חמאה מומסת ואגוזי לוז טחונים גס.
4.מסדרים בהתחלת הבצק את כל מלית תפוחי העץ ומגלגלים בעזרת מפה או סדין
לרולדה.
5.מורידים את קצוות הבצק ומניחים את רולדת הבצק על מגש עם נייר אפייה.
אופים בתנור מחומם מראש ל 200°c כ- 25 דקות.
6.מיד בסיום האפייה מורחים את השטרודל בחמאה מומסת ומצננים.
7.מפזרים אבקת סוכר ומגישים עם גלידת וניל.
למלית גבינה מלוחה או מתוקה
מערבבים את כל חומרי המלית וחוזרים על סעיפים 3.4.5.6
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון