הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג בשר ראש
2 כוסות אורז ארוך
5 בצלים גדולים
6 גזרים גדולים
½ כוס שמן
מלח
פלפל שחור
4 כוסות מים
אופן ההכנה
שמים את השמן בסיר גדול. מקצצים את הבצל היבש לקוביות. מוסיפים לסיר ומטגנים קלות עד שמזהיב. מרסקים את הגזר על פומפיה גסה. מוסיפים את הגזר לסיר תוך כדי ערבוב.
קוצצים את הבשר לקוביות קטנות בגודל 1 ס"מ לערך ומוסיפים לסיר. מערבבים היטב, מעבירים לאש קטנה ומבשלים בערך כשעתיים תוך כדי ערבוב מפעם לפעם עד שהבשר מתרכך. אם יש צורך מוסיפים כחצי כוס מים.
לאחר שהבשר רך מוסיפים 4 כוסות מים ו-2 כוסות אורז שטופות היטב. מעבירים לאש גדולה ומרתיחים. מנמיכים את האש מערבבים טוב ומבשלים כ-5 דקות. מכבים את האש ומכסים את הסיר היטב. אפשר אפילו לעטוף במגבת כדי שלא יצאו אדים. לאחר כ-½ שעה פותחים את הסיר ואוכלים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון