הוראות הכנה
מרכיבים
לזיתים:
1 ק"ג זיתים ירוקים טריים (ולא כבושים)
שמן זית
מים
מלח
שום
פלפלון חריף
למלפפונים:
1 ק"ג מלפפונים ירוקים לא גדולים
מלח
מים
שמיר
פלפל חריף
שום
לפטריות:
1 ק"ג פטריות שמפיניון טריות לא גדולות
מים
מלח
שום
חומץ
שמיר
פלפל חריף
לפלפל חריף:
1 ק"ג פלפלונים חריפים קטנים
מלח
מים
שום
אופן ההכנה
לפלפלונים חריפים:
שוטפים את הפלפלים היטב. מכניסים לצנצנת יחד עם מספר שיני שום חצויות. ממלאים במי מלח ביחס של כפית מלח לכל כוס מים. סוגרים הרמטית ומניחים במקום אפל וקריר (לא במקרר) למשך כשבוע.
למלפפונים החמוצים:
שוטפים אותם היטב. מסדרים בתוך צנצנת יחד עם שום ופלפל חריף (לפי הטעם). ממלאים במי מלח ביחס של כפית מלח לכל כוס מים. מניחים את השמיר מלמעלה וסוגרים הרמטית. מניחים במקום מוצל וקריר למשך כשבוע.
לזיתים:
מניחים את הזיתים בצנצנת. מכסים במי מלח ומעט שום ביחס של כפית מלח לכל כוס מים. סוגרים הרמטית ומניחים במקום אפל וקריר למשך שבועיים לפחות. לאחר שבועיים מסננים את הזיתים ומעבירים לצנצנת אחרת יחד עם שני ראשי שום קצוצים. מניחים גם פלפלון חריף לטעם. מכסים הכל בשמן זית ומניחים לעוד שבוע לפחות.
לפטריות:
מנקים היטב את הפטריות ומכניסים לצנצנת יחד עם מספר שיני שום פרוסות, שמיר קצוץ ומעט פלפל חריף חתוך גס. מכסים במי מלח ביחד של כפית מלח לכל כוס מים (אך מוהלים הכל עם עוד כף חומץ. סוגרים הרמטית ומניחים בצד למשך שבועיים לפחות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון