חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פלטת חמוצים ביתית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פלטת חמוצים ביתית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לזיתים:
1 ק"ג זיתים ירוקים טריים (ולא כבושים)
שמן זית
מים
מלח
שום
פלפלון חריף
למלפפונים:
1 ק"ג מלפפונים ירוקים לא גדולים
מלח
מים
שמיר
פלפל חריף
שום
לפטריות:
1 ק"ג פטריות שמפיניון טריות לא גדולות
מים
מלח
שום
חומץ
שמיר
פלפל חריף
לפלפל חריף:
1 ק"ג פלפלונים חריפים קטנים
מלח
מים
שום
אופן ההכנה
לפלפלונים חריפים:
שוטפים את הפלפלים היטב. מכניסים לצנצנת יחד עם מספר שיני שום חצויות. ממלאים במי מלח ביחס של כפית מלח לכל כוס מים. סוגרים הרמטית ומניחים במקום אפל וקריר (לא במקרר) למשך כשבוע.
למלפפונים החמוצים:
שוטפים אותם היטב. מסדרים בתוך צנצנת יחד עם שום ופלפל חריף (לפי הטעם). ממלאים במי מלח ביחס של כפית מלח לכל כוס מים. מניחים את השמיר מלמעלה וסוגרים הרמטית. מניחים במקום מוצל וקריר למשך כשבוע.
לזיתים:
מניחים את הזיתים בצנצנת. מכסים במי מלח ומעט שום ביחס של כפית מלח לכל כוס מים. סוגרים הרמטית ומניחים במקום אפל וקריר למשך שבועיים לפחות. לאחר שבועיים מסננים את הזיתים ומעבירים לצנצנת אחרת יחד עם שני ראשי שום קצוצים. מניחים גם פלפלון חריף לטעם. מכסים הכל בשמן זית ומניחים לעוד שבוע לפחות.
לפטריות:
מנקים היטב את הפטריות ומכניסים לצנצנת יחד עם מספר שיני שום פרוסות, שמיר קצוץ ומעט פלפל חריף חתוך גס. מכסים במי מלח ביחד של כפית מלח לכל כוס מים (אך מוהלים הכל עם עוד כף חומץ. סוגרים הרמטית ומניחים בצד למשך שבועיים לפחות.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון