הוראות הכנה
מרכיבים
1 פלמידה לבנה /מקרל במשקל 1 ק"ג, בטן מנוקה
80 גרם מלח ים
20 גרם סוכר לבן
1/8 כוס שמן זית
2 בצלים ירוקים, קצוצים דק
מבחר עשבי תיבול טריים
קומץ פלפלי שאטה, קטנים וחריפים
אופן ההכנה
1.מערבבים את הסוכר עם המלח. הסוכר ישמור על הדג שלא יתייבש.
2.מניחים את הדג על נייר אפייה ללא הראש והזנב, מעסים את בטנו בתערובת המלח-סוכר,
עם מה שנותר עוטפים את עור הדג. מגלגלים את נייר האפייה סביב הדג.
מניחים במקרר ל-24 שעות.
3.למחרת, מפלטים את הדג, מפרידים את שני הפילטים מן העור והאידרה,
פורסים לפרוסות דקות מניחים בתבנית קטנה, מציפים בשמן זית, מפזרים מעל את הבצל
ירוק והעלים של עשבי התיבול וכמה פלפלי שאטה. גינה מופלאה, צפה בשמן זית מעל
הדגים. ניילון נצמד. לילה במקרר.
4. למחרת מוציאים וזוללים
***(ראה סרטון)
להוצאת האידרה (חוט השדרה) משתמשים בסכין חדה מכיוון הראש ובצמוד לאידרה
לכיוון הזנב חלקה השני ישלף עם משיכתו בעדינות באם לא לחזור על הפעולה
לקלוף העור מתחילים בזנב מכניסים סכין בין העור לבשר אוחזים בקצה העור ודוחפים את
הסכין לכיוון הראש
מגיש:
מקור: השף איל שני
שתף את המתכון