הוראות הכנה
מרכיבים
המרכיבים:
8-12 פלפלים ירוקים חריפים (גדולים)
1/2 כוס שמן זית לטיגון
למילוי:
300 גרם בשר בקר או עגל טחון
1/3 כוס פרורי לחם
1 כוס בצל קצוץ
4 שיני שום קצוצות
1/2 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית קינמון
2 כפות סוכר
1/2 כוס פטרוזיליה
1 ביצה
1/2 כף פלפל שחור גרוס
לבישול:
1/2 כוס מים
1/2 כוס שמן זית
2 כפות מיץ לימון
6 שיני שום חצויות
4 ענפי טימין
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
1.מערבבים היטב את כל חומרי המילוי ומניחים בצד ל-1/2 שעה.
2.מחממים שמן זית במחבת על גבי להבה.
3.דוקרים מעט את הפלפלים ומטגנים באש גבוהה, טיגון קצר מכל צדדיו (רק בכדי
שהקליפה תצא בקלות). מוציאים את הפלפלים מהמחבת ומקלפים אותם בזהירות.
4.בעזרת סכין חותכים פתח מראש הפלפל כמעט עד לקצהו (רק בצד אחד).
5.מסירים את הגרעינים וממלאים במילוי מראש הפלפל ועד סופו ומהדקים את השוליים.
6.מניחים את הפלפלים הממולאים על גבי מחבת בשכבה אחת, מוסיפים שמן זית,
מים, שום טימין, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
7.מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים כ-25 דקות.
מכבים וממתינים כ-1/2 שעה לפני שמגישים.
מגיש:
מקור: השף רפי כהן מרפאל צילום ירו ברנר
שתף את המתכון