הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים:
פלפלים - רצוי בהירים, שצורתם יציבה
למלית (צמחונית):
3 כוסות אורז
1 קופסא קטנה רסק עגבניות
2 כפות שמן
1 כף אבקת מרק בטעם עוף
1 כפית מלח
פפריקה אדומה
פטרוזיליה או קוסברה קצוצה
לרוטב:
ראה מתכון קודם של כרוב ממולא
אופן ההכנה
רוחצים את הפלפלים, חותכים וזורקים את הקצה העליון, ומעמידים בצפיפות בסיר כך שיתמכו זה בזה והמלית לא תישפך החוצה
מערבבים יחד את חומרי המלית.
במהלך הבישול. ממלאים 2/3 מגובה הפלפלים. מכינים רוטב כמו בכרוב הממולא (ראה מתכון קודם), ממנו יוצקים לתוך הפלפלים וגם על התחתית עד למחצית גובה הפלפלים. לדעתי במקרה של הפלפלים עדיף שהרוטב לא יהיה חמוץ ולכן מומלץ לוותר על מלח הלימון או הלימון.
גיוונים:
מי שמתעצל ורוצה לחסוך את ריכוך עלי הכרוב וגלגולם, יכול להשתמש באותה מלית לפלפלים.
המלית הבשרית והצמחונית מתאימות לסוגים שונים נוספים של ירקות: עגבניות, קישוא, תפוח אדמה, בצל ועוד.
לגיוון אפשר להוסיף גם גזר חתוך או מרוסק ו/או בצל קצוץ לא מטוגן ויוצא יופי.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון